Τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα - Ιμιοποιείται ολόκληρη η Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια


Οι στρατηγικές ήττες οργανώνονται στο εσωτερικό μίας χώρας - Η Τουρκία βλέπει από το 1996 και μετά, ότι μπορεί να επιτύχει όχι απλά την Φιλανδοποίηση της Ελλάδας, αλλά την Ιμιοποίηση της, ασκώντας κυριαρχία σε Αιγαίο και Κύπρο σε σημεία που ουδέποτε είχε φανταστεί, πατώντας ουσιαστικά στην λογική συνθηκολόγησης εδώ και δύο δεκαετίες της πολιτικής ελίτ της χώρας μας, είπε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης στον 98.4.

Οι στρατηγικές ήττες οργανώνονται στο εσωτερικό μίας χώρας, όταν για χρόνια καλλιεργείται η συνθηκολόγηση με τον απέναντι όπως η Τουρκία. Κυρίως όταν στην Ελλάδα, συστηματικά διαλύεται ο συνεκτικός ιστός μίας κοινωνίας να προασπιστεί την κυριαρχία του κράτους της και του έθνους που το συγκροτεί, λέει ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης. 

Ταυτόχρονα αναλύει γιατί κατά την γνώμη του η ισχυροποίηση Ερντογάν στο εσωτερικό του, γίνεται εργαλείο άσκησης της εξωτερικής του πολιτικής με όρους ισχύος. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Τουρκία βλέπει από το 1996 και μετά, ότι μπορεί να επιτύχει όχι απλά την Φιλανδοποίηση της Ελλάδας, αλλά την Ιμιοποίηση της, ασκώντας κυριαρχία σε Αιγαίο και Κύπρο σε σημεία που ουδέποτε είχε φανταστεί.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail