Το νέο ρωσικό υποβρύχιο 5ης γενιάς - Τι επιδιώκουν να υλοποιήσουν στην πράξη

Freepen.gr - Το γραφείο σχεδιασμού Malakhit στην Αγία Πετρούπολη ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του πυρηνικού υποβρυχίου πέμπτης γενιάς Husky. Σύμφωναμε την πύλη Sudostroenie.info τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Malakhit Vladimir Dorofeyev κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 70ης επετείου του γραφείου.

"Υπάρχει μια παράδοση για να σηματοδοτήσει ένα νέο ιωβηλαίο εκμεταλλευόμενοι όλα τα δεδομένα. Το Μάρτιο ολοκληρώσαμε τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του μελλοντικού πυρηνικού υποβρυχίου κλάσης Husky", δήλωσε.

Εκτός από τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο έργο είναι οικονομικά εφικτό. "Τα πολεμικά σκάφη μας πρέπει να γίνουν πιο ισχυρά και φθηνότερα", δήλωσε ο Dorofeyev.

Ανέφερε ότι η εμπειρία που συγκεντρώθηκε στα έργα 671, 971 και 885 θα χρησιμοποιηθεί στο υποβρύχιο νέας γενιάς. Σήμερα οι σχεδιαστές πρέπει να ασχοληθούν με το στρατιωτικό στοιχείο και να επιτύχουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά με λιγότερη ένταση και κόστος εργασίας.

Το υποβρύχιο πέμπτης γενιάς Husky θα είναι ομοιόμορφο στο μέγιστο και θα κληρονομήσει τις ιδιότητες τόσο των σκαφών βαλλιστικών πυραύλων όσο και των καθοδηγούμενων. Η έννοια και ο σχεδιασμός λεπτομέρειας του υποβρυχίου πέμπτης γενιάς έχουν αναπτυχθεί από το 2016. Το ναυτικό θα αρχίσει να δέχεται το υποβρύχιο πέμπτης γενιάς στη δεκαετία του 2030.

Τα πυρηνικά υποβρύχια της κλάσης Husky θα ξεχωρίζουν από τους προκατόχους τους στα ενοποιημένα μελλοντικά ρομποτικά τμήματά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail