Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Κουρτς που τους κούρδισε - Ο καγκελάριος της Αυστρίας λέει όσα δεν τολμούν να πουν οι Ελληνες

Freepen.gr - «Δεν υπάρχει θέση στην Ε.Ε. για την Τουρκία» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στην αποστροφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε στρατηγικό στόχο της Τουρκίας την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κουρτς μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, δήλωσε πως πρέπει να τερματισθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ε.Ε: "Λόγω των συστηματικών παραβιάσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις βασικές δημοκρατικές αξίες και της μη εφαρμογής των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, πλέον είναι ανάγκη να τερματισθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Τουρκίας" είναι η θέση του Κουρτς όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt λίγο πριν τη Σύνοδο στη Βάρνα.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, τον Κουρτς ως «άνθρωπο που δεν έχει κάτι αξιόλογο να πει» και μίλησε για «προώθηση ατζέντας που υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας λέει αυτά που δεν τολμούν να πουν οι Ελληνες πολιτικοί. Όπως βλέπετε το πρόβλημα δεν είναι να είσαι νέος στην ηλικία, πρέπει να είσαι και διαφορετικός στο μυαλό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail