Αυτά είναι τα επιθετικά υποβρύχια στη Μεσόγειο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Στο παρακάτω infographic, που ονομάζεται "Τα επιθετικά υποβρύχια της Μεσογείου το 2018" ο D-Mitch από το αξιόλογο navalanalyses.com απεικονίζει όλα τα υποβρύχια επίθεσης που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία στη Μεσόγειο Θάλασσα αυτήν την στιγμή (και θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος των ναυτικών των χωρών τους μέχρι τα τέλη του 2018).

Στην περιοχή υπάρχουν υποβρύχια πυρηνικής ενέργειας (SSN) και συγκεκριμένα μόνο η Γαλλία έχει αυτόν τον τύπο στην απογραφή της. Υπάρχουν επίσης υποβρύχια που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ που ανήκουν στην Αλγερία (κλάση Kilo με το Club-S) και το Ισραήλ (κατηγορία Dolphin I / II με τον Popeye Turbo). 

Επιπλέον, υπάρχουν τρεις χώρες στην περιοχή με υποβρύχια εξοπλισμένα με σύστημα AIP (Air-Independent Propulsion). Η Ελλάδα διαθέτει πέντε, η Ιταλία τέσσερα και το Ισραήλ δύο ενεργά κι ένα ακόμη που αναμένεται. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι από τις 21 χώρες με ακτογραμμές στη Μεσόγειο Θάλασσα, μόνον επτά έχουν υποβρύχια στο στόλο τους. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει τον πιο πολυάριθμο στόλο με 12 σκάφη, αλλά η Γαλλία διαθέτει όλα τα υποβρύχια πυρηνικά, ενώ η Ελλάδα διαθέτει πέντε (5) από τα έντεκα (11) υποβρύχια (μόνο ένα σκάφος λιγότερο από την Τουρκία) εξοπλισμένα με AIP. Επιπλέον, η Αίγυπτος έχει στην κατάταξή της τα μακρύτερα υποβρύχια στην περιοχή (κατηγορία Romeo: 76,6 μέτρα μήκος) και τα παλαιότερα και η Αλγερία τα μεγαλύτερα (κατηγορία Kilo: περίπου 3,200 τόνοι βυθισμένα).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail