Όσα δε θα μάθουμε για το Novartis_Gate


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Όταν έχεις ένα σκάνδαλο μεγατόνων στα συρτάρια σου για σχεδόν ένα χρόνο και το βγάζεις άρον άρον τις επόμενες ημέρες απο το συλλαλητήριο, δείχνει οτι κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά οταν τις ίδιες ημέρες οδηγείται στη βουλή, μια άλλη καυτή υπόθεση, αυτή των βλημάτων που αγγίζει τον άλλο συνέταιρο της εξουσίας.

Το να βάζεις, την ακτοφυλακή, ή ακόμα χειρότερα να χειρίζεσαι το λογαριασμό για να πείς οτι ο υπουργός δεν είναι αναμεμειγμένος ή να τους βάζεις να παίρνουν δημοσιογράφους στο τηλέφωνο (όπως μαρτυρησε τουλάχιστον ένας γνωστός στο twitter) δειχνει πανικό και οτι δεν εμπιστεύεσαι ούτε τον διπλανό σου με τον οποίο μοιράζεσαι την εξουσία.

Το να αλλοιώνεις τα επίσημα βίντεο της αστυνομίας , λέγοντας, οταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, οτι έδειχναν λάθος ημερομηνία, δείχνει πανικό, όπως και το να επικαλείσαι οτι ο Μίκης πήγε δίπλα σε ακροδεξιους στη συγκέντρωση.

Το καθεστώς ξεψυχάει και παίζει τα ρέστα του. ¨Ηδη έχουν αρχίσει να γυρνάνε πίσω σε θέσεις μετακλητών , άνθρωποι που βοηθούσαν σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενεργοποιήθηκε ξανα η Commonview και η Citizens Momentum, νέες δημοσκοπήσεις εμφανίστηκαν στις σελίδες τους, αλλά δεν τόλμησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να κάνουν αναφορά σε κάποια απο αυτές , φοβούμενα την πιθανή οργή και την χλεύη.

Το πιο εξωφρενικό, που αν το έλεγες πριν λίγα χρόνια έστω και ώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα σε έλεγαν προβοκάτορα ή ψεύτη είναι οτι τις ίδιες μέρες που γίνονται όλα αυτά, εμφανίζεται άρθρο στην Αυγή με τίτλο, "Η δεξιά εναντίον του δυτικού κόσμου" που λέει λίγο-πολύ οτι η ΝΔ είναι πια με τους Ρώσους και οχι με τους αμερικάνους, σχεδόν επικριτικά.

Οι ίδιοι που έβριζαν τον Μικη και έγραφαν πύρινα άρθρα για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο μαζί με τη Χρυσή Αυγή δεν είχαν καμμιά αναστολή να ψηφίζουν μαζί με αυτούς στο ΟΧΙ τον Ιούλιο του 2015, ούτε είχαν να ψηφίζουν μαζί με τη ΝΔ του Σαμαρά τότε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι πάλι δε θα ντραπούν μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Φύσσα όπως έλεγαν, να στείλουν τους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ειδικό δικαστήριο.

Χθές απάντησα στον Κώστα Βαξεβάνη στο twitter του οτι αν γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απο τον Μίκη Θεοδωράκη για το άρθρο του και για το "όνειρο του Μιχαλολιάκου" που του έγραφε.

Χθές ο Α. Τσίπρας επικαλέστηκε αλα κάρτ μια φράση του Κωστή Στεφανόπουλου, όμως ίσως αγνοεί ίσως την ιστορία και δεν θυμάται τη στάση του το 1989. Τότε που είχε πει οτι το κάνετε για να σύρετε κατηγορούμενους ενα ολόκληρο κόμμα και όχι για να αποδώσετε δικαιοσύνη και στη συνέχεια είχε αναπτύξει το συλλογισμό του που έδειχνε οτι έτσι όπως προχωρούσε η υπόθεση δεν υπήρχε περίπτωση να καταδικαστεί κάποιος ακόμα και αν ήταν ένοχος, άρα η δίωξη ήταν καθαρά πολιτική, απο τον τότε "Αρχάγγελο της κάθαρσης" πατέρα του σημερινού αρχηγού της ΝΔ.

Σίγουρα έχουν δοθεί μίζες, σίγουρα έχει γίνει φαγοπότι στην υγεία, όμως ακομα και αν έχουν δοθεί έγκυρες γραπτές μαρτυρίες μαρτύρων απο το FBI είναι σα να έχεις δώσει ένα πυρηνικό όπλο σε ένα κακομαθημένο 5χρονο.

Πέρα απο την αποδεδειγμένη εδώ και 3 χρόνια ανικανότητα των κυβερνώντων να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά, πέρα απο τη μη κατάργηση του αθλιου νόμου, περι "μη" ευθύνης υπουργών, δεν έχουν δώσει κανένα δείγμα γραφής οτι έχουν έρθει στην εξουσία για να κάνουν κάθαρση. Η σαφής διάκριση των 3 εξουσιών ειναι σαχλαμάρες και λεπτομέρειες για τους κυβερνώντες που όχι μόνο τις έχουν κάνει όλες μαζί ένα κουβάρι αλλά κατάφεραν στο κουβάρι αυτό να προσθέσουν και την τέταρτη. Ακόμα και κράτη με καθεστώτα δεκαετιών, δε θα τολμούσαν να βάζουν τα σώματα ασφαλείας σε δημοσιογραφικούς ρόλους ως προς τα μεγέθη συλλαλητηρίων ή στην εμπλοκή ή όχι υπουργών σε υποθέσεις.

Ελάχιστα θα μάθουμε για το Novartis_gate, όχι γιατί δεν υπήρξε σκάνδαλο, αλλά γιατί δεν υπάρχει βούληση για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Οσο τιμωρήθηκε η Siemens και οι πολιτικοί που είχαν ανάμιξη στο σκάνδαλο, άλλο τόσο θα τιμωρηθεί μια άλλη γερμανική εταιρεία κολοσσός απο μια κυβέρνηση που έχει δώσει όχι δειγματα γραφής, αλλά γή και ύδωρ στους δανειστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail