Σκοτεινά σημεία και...λάθη στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα στις διώξεις πολιτικών αντιπάλων. Οι προσωπικές πολιτικές μου θέσεις, δεν μου επέτρεπαν ποτέ να συμπαθώ ιδιαίτερα ούτε τους σημερινούς κατηγορούμενους , ούτε τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής. Ομως δεν είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι δε βαριέσαι, αφου ο σκοπός επιτυγχάνεται δεν έχει σημασία πως γίνεται αυτό. Εχει μεγάλη, πολύ μεγάλη σημασία, ξέρετε γιατί; Γιατί με τον ίδιο τρόπο που πριν λίγα χρόνια ενα πολιτικό κόμμα με αφορμή μια περίεργη δολοφονία σύρθηκε στα ειδικά δικαστήρια και τις φυλακές, σήμερα επιχειρείται να εξοντωθούν πολιτικά 10 άνθρωποι.

Ομως η σπουδή τους να επιταχύνουν με υπερδιπλάσιο ρυθμό τις καταθέσεις μαρτύρων μετά την ανακοίνωση του πρώτου συλλαλητηρίου κάνοντας ακόμα και συναντήσεις την ημέρα του συλλαλητηρίου (!!!) για να παραδώσουν τη δικογραφία στη βουλή λίγα 24ωρα μετά έχει οδηγήσει σε περίεργα κενά και λάθη που προκαλούν απορίες. Πέρα απο το λάθος στη διεύθυνση Λαζαρίδη μπερδεύοντας τον Χρύσανθο Λαζαρίδη με τον Σωκράτη Λαζαρίδη που έχουν επισημάνει αρκετά ΜΜΕ, που δείχνει οτι δεν υπήρχε προσωπική γνώση αλλά κάποια λανθασμένη πληροφορία την οποία εμφανίζει ως μαρτυρία ο προστατευόμενος μαρτυς υπάρχουν και άλλα πολλά που θα εμφανίζονται σιγά σιγά ,όσο εμφανίζονται οι σελίδες της δικογραφίες.

Ενα απο αυτά έχει να κάνει με ενα email που χρησιμοποιείται για να "πιθανολογήσει" (!!!) όπως λέει ο μάρτυρας τη δωροδοκία του Α.Λοβέρδου απο τη novartis

Η κατάθεση του Μάξιμου (ή Μαξίμου διαλέξτε εσείς τον τονισμό), μπάζει... Αν διαβάσετε προσεκτικά τι γράφει θα διαπιστώσετε οτι ο Μάξιμος Σαράφης για να γνωρίζει το περιεχόμενο ενός email που στάλθηκε απο το κινητό στελέχους της εταιρείας, στο εξωτερικό, σε ενα άλλο στελεχος με συγκεκριμένα στοιχεία ωρας και ημερομηνίας, είτε θα πρέπει να είναι υπάλληλος της μηχανογράφησης για να έχει πρόσβαση στον κεντρικό σέρβερ της εταιρείας, είτε να του έδωσαν κάποιοι τρίτοι (ποιοι άραγε) την πληροφορία.
 Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Οταν ενα στέλεχος στέλνει ενα email εκτός ωραρίου, σε κάποιον ανώτερό του, απο κινητό μάλιστα, δεν εμπλέκεται ούτε η γραμματέας του ούτε κάποιος άλλος που θα μπορούσε να το αντιληφθεί. Ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει είναι ο μηχανογράφος.

Αλλά ας υπόθέσουμε την πιό λογική εκδοχή, αυτή του υπάλληλου μηχανογράφησης. Ο υπάλληλος μηχανογράφησης δεν έχει καμμία δουλειά να παρακολουθεί τα emails των στελεχών της εταιρείας ,εκτός εαν εκ των υστέρων πιέστηκε απο τις ανακριτικές αρχές να ψάξει στα αρχεία της εταιρείας αλλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν έχει γνώσεις πέρα απο την πληροφορική για να αξιολογήσει χιλιάδες emails.

Σε κάθε περίπτωση , κάποιος που δεν θεωρεί οτι η καριέρα είναι χολέρα και έχει δουλέψει στη ζωή του σε κάποια μεγάλη εταιρεία έύλογα θα απορήσει με το κείμενο της κατάθεσης και πως ο Μάξιμος ήξερε τις λεπτομέρειες αυτές...εκτός αν είχε το κληρονομικό χάρισμα..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail