Πάει περίπατο κι η Γερμανία - Εκρηκτική αύξηση στη ζήτηση όπλων λόγω της εγκληματικότητας

Freepen.gr - Δύο χρόνια αφού η καγκελάριος Μέρκελ αποφάσισε να υποδεχθεί πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες χωρίς έγγραφα από τη Μέση Ανατολή για να ενισχύσει την οικονομία και αντ 'αυτού εξέλαβε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε αντάλλαγμα, αυτό είναι το αποτέλεσμα: "Οι Γερμανοί παίρνουν τα όπλα" αναφέρει η handelsblatt.com και οι Dietmar Neuerer /  Stephanie Ott.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η ζήτηση στη Γερμανία για μη θανατηφόρα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αεροβόλων και αναισθητοποιητικών όπλων, καθώς και σπρέι πιπεριού αυξάνεται. Ενώ στις ΗΠΑ, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, κάθε μαζική επίθεση με πυροβολιμούς ακολουθείται από μια ακόμα πιο θερμή συζήτηση γύρω από την οπλοφορία, στη Γερμανία το έγκλημα που σχετίζεται με τα όπλα είναι συγκριτικά σπάνιο, αλλά το ζήτημα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή των πολιτικών συζητήσεων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις ελεύθερα διαθέσιμων όπλων παρουσιάζουν άνοδο. Ο αριθμός αιτήσεων για άδειες μικρών όπλων έχει θέσει νέα στοιχεία. Το 2017, 557.560 άτομα έλαβαν τέτοια άδεια. Τον Ιανουάριο του 2016, μόνο 300.949 άτομα είχαν άδεια. Αυτό σημαίνει ότι η κυριότητα αυξήθηκε κατά ένα συγκλονιστικό ποσοστό 85% σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού το 2015 και τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των γυναικών στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία τον επόμενο μήνα, η ζήτηση αποτρεπτικών συσκευών έχει απογειωθεί. "Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στο Bataclan τον Νοέμβριο του 2015, ένα κύμα αβεβαιότητας εξαπλώθηκε στη Γερμανία", δήλωσε ο Ingo Meinhard, διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Πυροβόλων όπλων και αντιπροσώπων όπλων.

Γιατί ο αγώνας για αυτοάμυνα; "Το γεγονός ότι οι Γερμανοί εξοπλίζονται, μπορεί να έχει τις ρίζες του σε μια αίσθηση φθίνουσας ασφάλειας", παρατηρεί φιλοσοφικά η Handelsblatt.

Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τους πολίτες του και γι 'αυτό πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Πρόσφατες περικοπές στην αστυνομία συνέβαλαν στο πρόβλημα.

Και, βεβαίως, υπάρχει το πρόβλημα των προσφύγων. Κάποιοι βλέπουν την εισροή προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία από το 2015 ως έναυσμα για μια επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας. 

Ο αριθμός των υπόπτων εγκληματικών πράξεων που αποδίδονται σε μετανάστες - συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών - αυξήθηκε σε 174.438 το 2016, σημειώνοντας αύξηση 52,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière.

"Αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί" υποστηρίζει.

Μερικοί ειδικοί έχουν διαφορετική άποψη. Παρόλο που η αυξανόμενη ζήτηση για μικρά πυροβόλα όπλα αποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς, αυτό οφείλεται αρκετές φορές σε διαστρεβλωμένες ή υπερβολικές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων από λαϊκιστές, υποστήριξε ο André Schulz, επικεφαλής της Εγκληματολογικής Αστυνομικής Ένωσης. Δεν είναι ορθολογικά δικαιολογημένη και δεν αντικατοπτρίζει την «αντικειμενική κατάσταση κινδύνου», είπε.

Ωστόσο, ο Holger Stahlknecht, κρατικός υπουργός Εσωτερικών στη Σαξονία-Άνχαλτ, δεν είναι πεπεισμένος. Ανησυχεί για την τρέχουσα τάση και προειδοποιεί ότι ο εξοπλισμός με μικρά όπλα μπορεί να οδηγήσει σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. "Προφανώς, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αγοράζουν ασφάλεια με άδεια μικρού πυροβόλου όπλου", είπε.

"Ωστόσο, αυτή η αίσθηση ασφάλειας είναι παραπλανητική, αφού αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να κλιμακώσουν μια κατάσταση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον του ιδιοκτήτη".

Ένα πράγμα είναι σαφές: η Γερμανία γίνεται όλο και πιο στρατιωτική ως απάντηση σε αυτό που πολλοί θεωρούν ότι ήταν ένα πρόβλημα που έληξε όταν η Μέρκελ τερμάτισε την πολιτική της "ανοικτής πόρτας". Κι ενώ για τώρα η άνοδος των μέτρων αυτοάμυνας περιορίζεται σε μη θανατηφόρα μέσα, μερικές ακόμη τρομοκρατικές επιθέσεις αν πραγματοποιηθούν και αυτό σίγουρα θα αλλάξει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail