Οι εκλεκτοί των δανειστών

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η τελευταία πράξη του δράματος στη συντεταγμένη χρεοκοπία και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, έφτασε στις αρχές του 2015.

Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις συναντούσαν λυσσαλέα αντίσταση απο τον λαό. Τα 2 μνημονιακά κόμματα μαζί με τα μικρότερα, μιας χρήσης, που συγκυβέρνησαν, μείωσαν τα ποσοστά τους δραματικά.

Το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ εξαϋλώθηκαν, το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα όρια του πολιτικού αφανισμού και η ΝΔ δεν άντεχε σε άλλη συγκυβέρνηση.

Οι δανειστές είχαν όμως έτοιμη την λύση. Ενας συνασπισμός που γιγαντώθηκε στοχευμένα μέσα απο δημοσκοπήσεις 2 εταιρειών κυρίως που εκτόξευαν τα ποσοστά του πέρα απο τα όρια του δημοσκοπικού λάθους , σφοδρή αντιπολίτευση και συνθήματα και προεκλογικές υποσχέσεις που υπερθεμάτιζαν αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια και των ΑΝΕΛ γίνεται κυβέρνηση και παίρνει και την εξουσία. Μην ακούτε αυτά που λέει η σύζυγος του Τσίπρα. Οποιοσδήποτε έντιμος πολιτικός οταν διαπιστώσει οτι εχει αναλάβει την κυβέρνηση χωρίς να εχει την εξουσία, δεν συνεχίζει να καμώνεται οτι κυβερνάει. Καταγγέλλει στο λαό την κατάσταση και ζητάει τη βοήθειά του ή παραιτείται αν διαπιστώσει οτι δεν υπάρχει καμμιά δυνατότητα.

Η εξουσία κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης πηγάζει πάντα από το λαό. Οταν πηγάζει απο άλλα κέντρα, απο τους δανειστές, δεν είναι δημοκρατία, δικτατορία του κερατά είναι.

Και σίγουρα τότε αυτός που κυβερνάει δεν είναι δημοκρατικός ηγέτης ακόμα και αν τον ψήφισε ο λαός. Είναι υπηρέτης των ξένων αφεντάδων που έχουν την εξουσία.

Λίγες μέρες μετά απο την νικη του ΣΥΡΙΖΑ, 5 μόλις, σε μια συνέντευξη του Κατρούγκαλου στις 30/1/2015, 5 , στην Wiener Zeitung εχουμε την αναφορά σε "πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένους θεσμους" Ο τίτλος μάλιστα του άρθρου δεν αφήνει κανένα περιθωριο για παρερμηνείες. για εμάς δεν υπάρχει τρόικα, αλλά θεσμοί της ΕΕ

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003731/G-Katrougkalos-Gia-mas-den-uparxei-troika-alla-thesmoi-tis-EE 
 
Λίγες μέρες μετά οι Γερμανοί παίρνουν και αξιοποιούν την πάσα και ονομάζουν πλέον την τρόικα "τα ινστιτούτα" με μια λέξη που σημαίνει "οι οργανισμοί που έχουν συσταθεί με ένα συγκεκριμένο σκοπό".

Ινστιτούτο βέβαια δεν σημαίνει θεσμός. Ινστιτούτο μπορεί να είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα , αλλά και ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος ή ινστιτούτο ευεξίας το τελευταίο μέ ή χωρίς εισαγωγικά. Ολα παραπάνω βέβαια δεν έχουν καμμιά σχέση με θεσμούς και την ιερότητα που κουβαλάει η αρχαία αυτή λέξη.

Η κυβέρνηση αλλά και οι δημοσιογράφοι (που φέρουν βέβαια μεγάλη ευθύνη γι αυτό) κράτησαν ατόφια τη λέξη της συνέντευξης του Κατρούγκαλου, "θεσμοί ".για να εξωραϊσουν τους ίδιους φριχτούς μηχανισμούς άσκησης πίεσης των δανειστών που δυναστεύουν τη μνημονιακή ζωή μας.

Μετά ακολούθησαν και άλλα όμορφα, όπως η εποχή της δημιουργικής ασάφειας και η παράταση για 4 μήνες της μνημονιακής σύμβασης,οπου υποτίθεται γινόταν διαβουλεύσεις χωρίς να παίρνουμε τα απαραίτητα χρήματα, με αποτέλεσμα να στεγνώσει απο μετρητό και η αγορά αλλά και τα ταμεία, ωστε τα capital controls να έρθουν ως μονόδρομος και η κυβέρνηση να κάνει οτι αντιστέκεται γενναία 6 μήνες μετά με δημοψηφίσματα και 17ωρες διαπραγματεύσεις, ενώ είχε προηγουμένως αριστοτεχνικά καταφέρει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.
 
Τρία χρόνια σχεδόν μετά, ο λαός συνειδητοποιεί, οτι αυτοί που ήρθαν ως σωτήρες ήταν στην πραγματικότητα οι κρυφοί εκλεκτοί των δανειστών, νιώθοντας τόσο ταπεινωμένος και τόσο ηλίθιος, όσο ένα μαδημένο κουτορνίθι απο παπατζήδες της Ομόνοιας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail