Στήνουν σκηνικό τάλε κουάλε με τη Συρία στο Ιράν - Θέλουν να διαλύσουν την Τεχεράνη - Οι "τυχαίες" δηλώσεις Τραμπ

© REUTERS
Freepen.gr - Οι μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις στο Ιράν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται για μια τρίτη μέρα ενώ τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Και οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν στο Doroud, μια πόλη στην ιρανική επαρχία Lorestan, ενώ οι τοπικές αρχές κατηγορούν ξένους πράκτορες για αυτή την απώλεια ζωής:

"Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας, βρήκαμε στοιχεία για εχθρούς της επανάστασης, ομάδες Takfiri και ξένους πράκτορες σε αυτή τη σύγκρουση", ανέφερε ο κυβερνητικός αντιπρόεδρος Habibollah Khojastehpour στην κρατική τηλεόραση. 

Ως τακφιριστές νοούνται οι σουνίτες φονταμενταλιστές που στοχεύουν σιίτες στην Συρία και αλλού, όπως η Daesh (ISIS) και το μέτωπο Al Nusra.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και το Σαββατοκύριακο είχαν ήδη εξαπλωθεί σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Τεχεράνης, με χιλιάδες ανθρώπους να έρχονται να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Οι διαδηλωτές έχουν εκφράσει διάφορες απαιτήσεις, όπως οι εκκλήσεις για την απομάκρυνση του ανώτατου ηγέτη Ayatollah Khamenei και του προέδρου Hassan Rouhani, να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας.

Και όλα αυτά την στιγμή που το Ιράν συγκαταλέγεται στους νικητές του συριακού πολέμου απέναντι στη Δύση.

Οι αρχές συνέλαβαν επίσης 52 άτομα  στη βορειοανατολική πόλη Mashhad για την καταστροφή της κρατικής περιουσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Και φυσικά την...κατάλληλη στιγμή έρχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump που επέμεινε ότι η ιρανική κυβέρνηση «πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα του λαού τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος έκφρασης», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος παρακολουθεί.

Είναι προφανές ότι παρατηρούμε μια κόπια του πως ξεκίνησε ο συριακός πόλεμος το 2011. Διάφορες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, ξένοι πράκτορες, συμπλοκές και δολοφονίες διαδηλωτών. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail