Έτοιμοι να χτυπήσουν τις ΗΠΑ οι Πέρσες στη Συρία - Τελεσίγραφο μέσω Μόσχας - Η..."απιστία" των Κούρδων

Στρατής Μαζίδης

Ένα γεωπολιτικό ανακάτεμα της τράπουλας στον πόλεμο της Συρίας φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την ήττα του ISIS στη Συρία και το Ιράκ με το moonofalabama.org να προβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση.

Το ΜοΑ εκτιμά ότι μετά το ISIS έρχεται η σειρά των ΗΠΑ να ηττηθούν ολοκληρωτικά στη Συρία διότι πρέπει να σημειώσουμε πως στην πραγματικότητα έχουν ήδη αποτύχει στο βασικό τους στόχο.

Ήδη παρατηρείται μια μεταστροφή των Κούρδων της YPG προς τη Μόσχα, που διαφάνηκε τόσο στην τελευταία κοινή συνέντευξη που δόθηκε στο Ντέιρ Εζόρ όσο και σε αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων ανατολικά του Ευφράτη προς βοήθεια των πρώτων σε βάρος του ISIS, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, ίσως γιατί θα ήθελαν να διαφυλάξουν ορισμένους τζιχαντιστικούς πυρήνες προς μελλοντική χρήση.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι εκτός της ανάλυση του ΜοΑ, διαδόθηκε στο twitter η είδηση ότι αραβική φυλή που μαχόταν με τις τάξεις των SDF αποστάτησε στο συριακό στρατό, άρα φαίνεται πως οι τελευταίες βρίσκονται σε ένα στάδιο αποσύνθεσης κι ως εκ τούτου, η βασική συνιστώσα της YPG αναζητά ερίσματα.

Αυτό όμως που αποκαλύπτει το γνωστό μέσο είναι το τελεσίγραφο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι μέσω Ρώσου αξιωματούχου προς τις ΗΠΑ ότι μόλις εξαρθρωθεί και ο τελευταίος πυρήνας της Daesh, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, διαφορετικά θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής και θα ανοίξουν οι πόρτες της κολάσεως.

Το ΜοΑ επικαλείται ως παράδειγμα τα γεγονότα με τον εμφύλιο στο Λίβανο το 1983 όταν ανατινάχθηκαν στρατόπεδα που φιλοξενούσαν αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και την αποχώρηση των ΗΠΑ, καταλήγοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα επαναληφθεί στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail