Πρόστιμα κοκ ανάλογα με εισόδημα. Έγιναν ξαφνικά πονόψυχοι οι κυβερνώντες;

EdgarCurious - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες τις σκέψεις της κυβέρνησης για πρόστιμα στον κοκ ανάλογα με το εισόδημα. Αν περπατήσει το μέτρο θα το εφαρμόσουν και αλλού φαντάζομαι.

Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος, ούτε θα χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη προϋπολογίσει οτι θα πάρουν. Εξασφαλίζουν τα χρήματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα έπαιρναν. Ο άνεργος ή αυτός που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα πρόστιμα του ΚΟΚ, θα καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του, θα το πουλήσει, δεν έχει πολλές επιλογές.
Το σίγουρο είναι οτι αν δεν έχει δεν θα πληρώσει.

Υπολογίζουν τώρα με τις λογικές του καραγκιόζη πόσα είναι τα χρήματα που περιμένουν να πάρουν απο τα πρόστιμα, θα προσθέσουν και λίγα έως πολλά παραπάνω και θα αποφασίσουν με ποια λογική θα πληρώνει ο καθένας για την ίδια ακριβώς παράβαση. Ο φτωχός θα πληρώνει λιγότερο ή καθόλου και ο μικρομεσαίος ή αυτός που είναι πιο πάνω απο τον μέσο όρο θα πληρώνει παραπάνω, ο πολύ πλούσιος βέβαια δε θα πληρώνει πολλαπλάσια. ¨Ετσι θα μαζεύουν, τουλάχιστον έτσι υπολογίζουν, τα ίδια και περισσότερα, για να μην τινάξουν στον αέρα τους υπολογισμούς για τα έσοδα που περιμένουν να πάρουν.

Το ίδιο προσπαθούν ανεπιτυχώς να κάνουν κάθε χρόνο με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, υπολογισμούς επι υπολογισμών για να καταλήξουν στο τέλος στην ασφάλεια του χονδρικού υπολογισμού της προηγούμενης χρονιάς.

Η λογική αυτή, όμως, δεν εφαρμόζεται αλλού, στον ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα. Εδω δεν μετράει αν είσαι φτωχός ή πλούσιος, αν εχεις πισίνα εσωτερική ή αν είναι μαντρί με πρόβατα. Εδώ ο στόχος δεν είναι το να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αλλά να βάλουν χέρι και να ξεπουλήσουν την ιδιωτική περιουσία όπως έκαναν με τη δημόσια, οπότε ο στόχος είναι να η υπερχρέωση όλων ώστε να μη μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και να ακολουθήσουν οι κατασχέσεις.

Πονόψυχοι αλα κάρτ...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail