Οι Τίγρεις πέρασαν και σε δεύτερο σημείο τον Ευφράτη - Σε θέση βολής να κλειδώσουν τα πετρέλαια και τη νίκη επί των ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός διέβη και σε δεύτερο σημείο τον Ευφράτη ποταμό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλ Μαγιαντίν όπου ήδη απελευθέρωσε το χωριό Τυμπιάν και την πόλη της Θαϊμπάν κινούμενος προς τις στρατηγικές πετρελαιοπαραγωγικές πηγές του Ομάρ.

Της επιχείρησης ηγούνται οι Δυνάμεις του Τίγρη που πλέον απέχουν λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από τις πηγές του Ομάρ που είναι οι πλουσιότερες στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα φράξουν το δρόμο των Κούρδων και των ΗΠΑ προς τις υπόλοιπες περιοχές και τη μεθοριακή πόλη της Αλμπουκαμάλ στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι Σύριοι εκτιμούν ότι θα συναντήσουν ισχυρή αντίσταση στις πετρελαιοπηγές του Ομάρ καθώς έχουν μεταφερθεί σημαντικές ενισχύσεις των τρομοκρατών του ISIS από τις περιοχές όπου πρόσφατα απώλεσε η οργάνωση.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν η περιοχή να περιέλθει στον έλεγχο των Κούρδων ούτως ώστε το όποιο αυτόνομο μόρφωμα προκύψει  (αν προκύψει) να διαθέτει ισχυρές οικονομικές βάσεις, αντί για απέραντες ερήμους.

Οι Σύριοι πλέον έχουν ένα ακόμη κίνητρο να νικήσουν, τον άδικο χαμό του στρατηγού Ισάμ Ζαχρεντίν.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail