Συνάντηση με υψηλό γεωπολιτικό νόημα - Ο Νασράλλα είδε τον Ασαντ στη Δαμασκό

φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση
Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, δήλωσε την Πέμπτη ότι ταξίδεψε στη Δαμασκό για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, για να συζητήσουν την κατάσταση στα βουνά του Καλαμούν.

Παρόλο που δε δόθηκαν χρονικές λεπτομέρειες για τη συνάντηση, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υπογράμμισε ότι ήταν πριν από τη μεταφορά των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους (ISIL) από τα σύνορα του Λιβάνου προς τη συριακή επαρχία του Deir Ezzor.

Αυτή η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Sayyed Nasrallah και του προέδρου Assad πιστεύεται ότι είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τα τελευταία χρόνια αυτής της βίαιης σύγκρουσης στη Συρία.

Ενδεχομένως να δημοσιοποιείται και επίτηδες στον απόηχο των απειλών του Τελ Αβίβ για βομβαρδισμό του προεδρικού μεγάρου στη Δαμασκό αν δεν απαγκιστρωθούν οι Ιρανοί (δια της Χεζμπολάχ) από τη Συρία. Η πραγματικότητα του πολέμου έχει αποδείξει ότι ο άξονας Συρία - Ιράν - Χεζμπολάχ είναι αρκετά συνεκτικός και αποτελεσματικός.

Ο Sayyed Nasrallah έθιξε επίσης πολλά άλλα θέματα στην ομιλία του, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail