Ξαναπάτησε το κουμπί με διηπειρωτικό πύραυλο ο Κιμ - "Μπορούμε να χτυπήσουμε οπουδήποτε θελήσουμε" - Αμήχανος ο Τραμπ - Ανήσυχη η Σεούλ

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα διηπειρωτικό πύραυλο ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει την Αλάσκα σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών.

Η Πιονγκγιάνκ ανακοίνωσε μετά τη δοκιμή ότι πλέον έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει ο,τιδήποτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Η δοκιμή του πυραύλου έγινε από την Panghyon, το βλήμα έφτασε σε ύψος 2802 km, πραγματοποίησε μια πτήση διάρκειας 39 λεπτών διανύοντας περίπου 933 χιλιόμετρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν παρίστατο αυτοπροσώπως στις διαδικασίες της εκτόξευσης.

Ο πύραυλος κατέπεσε στην Ανατολική Θάλασσα της Κορέας.

Το τηλέγραφημα του KCNA



Φωτογραφίες από την εκτόξευση.









Την ίδια στιγμή επικρατεί αμηχανία στη Νότια Κορέα, με τον πρόεδρο της χώρας να δηλώνει ότι ελπίζει πως η Βόρεια Κορέα δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή διότι δε θα υπάρχει επιστροφή σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ και η Σεούλ.

Επίσης Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο δρόμος των διαπραγματεύσεων είναι ακόμη ανοικτός.

Μουδιασμένη επίσης η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ που φαίνεται ότι ρίχνει την ευθύνη στις γειτονικές χώρες και αναρωτιέται αν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει:



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail