ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ στη Βαλτική - Su-27 έδειξε τα όπλα του κι έδιωξε ΝΑΤΟϊκό F-16 που προσέγγισε το αεροσκάφος του Shoigu

Exclusive Zvezda TV channel footage
Freepen.gr - Ένας μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 του ΝΑΤΟ προσπάθησε να προσεγγίσει το αεροπλάνο του υπουργού άμυνας της Ρωσίας πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Το αεροπλάνο απομακρύνθηκε από ένα ρωσικό Su-27 συνοδευτικό αεροσκάφος του υπουργού όπως αναφέρει το Russia Today.

Το ρωσικό αεροπλάνο βρισκόταν στο δρόμο προς την πόλη του Καλίνινγκραντ.

Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από δημοσιογράφους ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων στο αεροπλάνο του Shoigu.



Ενώ το αεροσκάφος του ΝΑΤΟ προσπάθησε να προσεγγίσει το ρωσικό αεροπλάνο, ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 μπήκε στο δρόμο του και έγειρε τα φτερά του, προφανώς δείχνοντας τα όπλα του. 

Στη συνέχεια το F-16 πέταξε μακριά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνουν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για το περιστατικό παραπέμποντας στο υπουργείο Αμυνας.

Η συμμαχία δεν γνώριζε ότι ο ρώσος υπουργός Άμυνας ήταν επί του σκάφους, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο TASS, συμπληρώνοντας πως το F-16 έκανε "τυπικό" έλεγχο καθώς το αεροπλάνο του Shoigu δεν αυτο-προσδιορίστηκε.

"Θεωρούμε τις ενέργειες των ρωσικών πιλότων κατά τη διάρκεια της επαφής ως ασφαλείς και επαγγελματικές", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Στο δρόμο της επιστροφής του Shoigu από το Καλίνινγκραντ, η συνοδεία του υποστηρίχθηκε από αρκετά Su-34, σύμφωνα με δημοσιογράφους. 

Ορισμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ακολούθησαν από απόσταση το αεροπλάνο του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας χωρίς να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail