Μια κλωτσιά απέμεινε για να διώξει οριστικά ο Συριακός Στρατός την ISIS από το βορρά και μπαίνει στη Ράκκα

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) απελευθέρωσε την στρατηγική αεροπορική βάση Jirah στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου την Παρασκευή, επιστρέφοντας σε αυτή μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Με τη βάση του Jirah στον έλεγχο των δυνάμεων του Τίγρη, ο Στρατός θα στραφεί πλέον προς την πεδιάδα της Μασκάνα και την αντίστοιχη πόλη στο νότιο άκρο της επαρχίας του Χαλεπίου στα όρια με το κυβερνείο της Ράκκα.

Η Πεδιάδα της Μασκάνα αποτελεί την τελεταία θέση του ISIS στην επαρχία του Χαλεπίου και η απελευθέρωσή της θα σημάνει την πλήρη εκδίωξη των τζιχαντιστών από το συριακό βορρά.

Επιπλέον θα φέρει το συριακό στρατό στις πύλες της επαρχίας της Ράκκας μετά τον Ιούνιο του 2016 ενώ από το νότο οι επίγειες δυνάμεις πιέζουν βόρεια και ανατολικά της Παλμύρα ώστε να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές και από την κεντρική Συρία ανοίγοντας το δρόμο για το σπάσιμο της πολιορκίας του Ντέιρ Εζορ.

 Άνδρες του Συριακού Στρατού στη βάση της Jirah μετά την απελευθέρωσή της

Ο νέος πολεμικός χάρτης της περιοχής Χαλεπίου - Ράκκα
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail