Στο Βελιγράδι ο Καμμένος - Διμερείς αμυντικές σχέσεις με Σερβία και γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια

φωτο: Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Βελιγράδι, όπου είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

φωτο: Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε επίσης με το Σέρβο ομόλογό του Zoran Djordjevic.

Συζήτησαν θέματα διμερών αμυντικών σχέσεων, ζητήματα επαύξησης της στρατιωτικής αμυντικής συνεργασίας και υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών.

Συμφώνησαν επίσης να υπογράψουν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας κατά την επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Άμυνας στην Αθήνα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η πρώτη ημερίδα συνεργασίας κρατικών και ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Σερβίας στην οποία παρέστησαν οι Υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail