«Να απαγορευτεί η σύνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 ετών» - Ποιος το προτείνει

Freepen.gr - Την άποψη ότι ένας ασφαλισμένος θα πρέπει να «κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος να παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ το Σάββατο.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως θα πρέπει να μπουν ενιαίοι κανόνες στο συνταξιοδοτικό, χωρίς τις προσωπικές διαφορές (παλαιού – νέου συνταξιούχου), ούτως ώστε ό,τι εξοικονομηθεί, να αναχρηματοδοτήσει τις πενιχρές συντάξεις τις οποίες παίρνουν όσοι έχουν δουλέψει όλα τα χρόνια της ζωής τους και έχουν πληρώσει όλα τους τα ένσημα.

«Αντί αυτού, βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Αυτό όμως που θα πρέπει να μας πει ο κ. Χριστοδουλάκης είναι ποιο το μέγεθος του μεριδίου του ΠΑΣΟΚ στο μοίρασμα συντάξεων σε 40ρηδες και κόσμο με λίγα χρόνια εργασίας, ελάχιστα ένσημα και πενιχρή εισφοροδοτική συμμετοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail