Νέα πρόκληση της Αγκυρας για την Κύπρο - «Τα κατεχόμενα είναι επαρχία μας!» - Εξόργισε και τους Τουρκοκύπριους

Freepen.gr - Νέα πρόκληση της Αγκυρας δια μέσω του συνήθους υπόπτου, του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ  όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα ως τουρκική επαρχία.

Ο Μπουλούτ δήλωσε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT:

«Η ΤΔΒΚ είναι μια υπερπόντια επαρχία της Τουρκίας. Έχει μια πινακίδα και έναν νομάρχη. Εκεί υπάρχει ένας Πρόεδρος, ένας Πρωθυπουργός και μια Βουλή, τους μισθούς των οποίων πληρώνει η Τουρκία σε τελική ανάλυση»

Σε μια εποχή κατά την οποία τα πάντα ελέγχονται από το καθεστώς, είναι δύσκολο δηλώσεις όπως αυτές να διατυπώνονται αυθόρμητα. Επιπλέον είναι συνεπής η παρουσία του Μπουλούτ στον τομέα των εμπρηστικών δηλώσεων.

Ωστόσο η δήλωσή του για τα Κατεχόμενα προκάλεσε αντιδράσεις και από τουρκοκυπριακούς κύκλους (ιδίως εθνικιστικούς). Ας μη μας διαφεύγει πως τα Κατεχόμενα ψήφισαν με μεγάλη διαφορά ΟΧΙ στο πρόσφατο τουρκικό δημοψήφισμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail