Αυτό που δε σας λένε για την άρση των capital controls στην Ισλανδία

ομοίωμα τραπεζίτη κρεμασμένο σε πλατεία της Ισλανδίας
Γιώργος Αδαλής

Σήμερα, πριν λίγο, ήρθησαν τα Capital Controls στην ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Χαράς ευαγγέλια για τους "Μενουμευρώληγούρηδες". Θα τους τη χαλάσω όμως λίγο! Υπενθυμίζοντας ότι τα Capital Controls στη χώρα αυτή παρέμειναν ΟΚΤΩΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ! Ναι 8.5 ολάκερα χρόνια διατηρούσαν τους περιορισμούς των κεφαλαίων στην Ισλανδία.

Ενα άλλο που δεν σας λένε οι καθώς πρέπει αναλυτές, είναι ότι στην Ισλανδία τα Capital Controls ήρθησαν μόλις μπήκαν στη φυλακή 26 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Δεν σας λένε επίσης ότι οι τράπεζες όχι απλά δεν κυνήγησαν τον κοσμάκη, αλλά αποζημίωσαν τους πολίτες από πάνω, για την καταχρηστική συμπεριφορά των δεκάδων λαμόγιων που πτώχευσαν τη χώρα αυτή!

Οσο για μας, οι επιλογές είναι δύο και βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας! Η μία είναι να συνεχίστε να πιστεύετε δεξιούληδες νεοφιλελέ και αριστερούληδες νεοφιλεLeft. Ξέρετε εσείς. Ολους αυτούς που σας λέγανε το 2015, ότι τα Capital Controls θα μπουν για μερικούς μήνες και θα φάτε καλά όλοι σας! Με χρυσά κουτάλια!

ΥΓ.
Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που έχετε όλοι μέσα στο μυαλό σας κάθε φορά που πάτε για ύπνο και σκέφτεστε ότι πέρασε άλλη μια μέρα, χωρίς να μπορέσετε να προσφέρετε στα παιδιά σας, αυτό που τους αξίζει.

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail