Σκληρό πόκερ - Μήνυμα στον Πούτιν έστειλε ο Γιλντιρίμ για να απεμπλέξει τον Τουρκικό Στρατό από την Ιεράπολη

Στρατής Μαζίδης

Το σκληρό πόκερ στο συριακό πόλεμο συνεχίζεται με την Τουρκία πλέον να έχει παίξει τα ρέστα της και αναζητά έναν εύσχημο τρόπο να σηκωθεί από το τραπέζι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yıldırım προχώρησε σε μια δήλωση η οποία θα συζητηθεί τόσο όσον αφορά το μέλλον της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη όσο και τις σχέσεις Αγκυρας - Δαμασκού.

Ο Yıldırım ανέφερε ότι η Τουρκία προτιμά την Ιεράπολη (Μανπίτζ) υπό τον έλεγχο της Συριακής Κυβέρνησης παρά των κουρδικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα σχολίασε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη καθώς η Αγκυρα δεν επιθυμεί την παρουσία της YPG εκεί.

Ο Yıldırım βλέποντας πως η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε στη Συρία, εγκλωβιζόμενη παράλληλα σε μια μικρή ζώνη, προσπαθεί τουλάχιστον να μη χάσει.

Είναι σαφές ότι οι παραπάνω δηλώσεις αποτελούν ένα έμμεσο μήνυμα προς τη Μόσχα καθώς η παράδοση της ζώνης δυτικά της Ιεράπολης στο συριακό στρατό υπήρξε αποτέλεσμα ρωσικού σχεδιασμού.

Με μεγάλη επιφύλαξη θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε πως η παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του εμφανίζεται πιο διαλλακτικός στο συριακό, αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια απεμπλοκής της Αγκυρας από τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail