Το δέλεαρ της απάτης


της Βάσιας Ζαριφοπούλου

Είμαστε ό,τι τρώμε! Επειδή πολλοί όμως είναι εκείνοι που ορέγονται τον σανό, θα ήταν καλό να μην τον τρώνε αμάσητο γιατί, εκτός από βαρυστομαχιά, δημιουργεί κάποιες φορές και γαστρορραγία.

Όλες οι απάτες έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Μέσω αληθοφανών αλλά δυσνόητων, για τους αδαείς, εγγράφων, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, σε απελπισμένους, ή σε φυγόπονους που ονειρεύονται να γίνουν τουλάχιστον Bill Gates με ουρανοκατέβατα δισεκατομμύρια που θα σκάσουν στον καναπέ τους.

Ένα τρανό παράδειγμα απάτης είναι και το μύθευμα NESARA. Σημειώνω ότι εδώ καταγράφω μόνο τα γεγονότα χωρίς να κρίνω αν οι μεταρρυθμίσεις που επικαλείται το σχέδιο NESARA είναι επωφελείς ή όχι για την ανθρωπότητα.

NESARA ή National Economic Security and Recovery Act ονομάστηκε μια σειρά από νομισματικές μεταρρυθμίσεις και μία αναδιάρθρωση του φορολογικού δικαίου που συντάχθηκαν από τον μηχανικό και δάσκαλο Harvey Francis Barnard τη δεκαετία του 1980 και εκδόθηκαν στο βιβλίο του «Draining the Swamp». Ο Barnard επινόησε μία ριζική αναθεώρηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ με την κατάργηση της Federal Reserve, την απαγόρευση των τόκων στα δάνεια, την διαγραφή του χρέους των καταναλωτών, την εκ νέου πρόσδεση του δολαρίου στον χρυσό και την κατάργηση του φόρου εισοδήματος υπέρ ενός εθνικού φόρου επί των πωλήσεων. Αυτό, ισχυρίστηκε, ότι θα αναζωογονούσε την οικονομία, θα διπλασίαζε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και έτσι οι άνθρωποι θα απελευθερώνονταν από το βάρος του χρέους, που ο Barnard θεωρούσε ότι είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα τα κοινωνικά δεινά.

Στη συνέχεια ο Barnard τύπωσε 1.000 αντίγραφα της πρότασής του και τα έστειλε σε κάθε μέλος του Κογκρέσου, πιστεύοντας ότι σύντομα η πρότασή του θα τύχει ευρείας αποδοχής και θα ψηφισθεί ως νόμος. Δεν κατατέθηκε όμως ποτέ η πρότασή του προς ψήφιση σε οποιαδήποτε νομοθετική περίοδο. Μετά από περίπου μια δεκαετία προσπαθειών, ο Barnard δημοσίευσε το κείμενο δωρεάν διαδικτυακά εγκαταλείποντας τις μεγαλεπήβολες προσπάθειές του.

Κάποιοι τότε επιτήδειοι απατεώνες σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την πρόταση του Barnard για να αποσπάσουν χρήματα από αφελείς. Κατασκεύασαν μια ελκυστική ιστορία συνομωσίας, βάσει της οποίας το σχέδιο NESARA είναι ήδη ψηφισμένος νόμος των ΗΠΑ, που κάποιοι «προδότες» κρύβουν επιμελώς αλλά σύντομα, σήμερα-αύριο-μεθαύριο θα αποκαλυφθεί η «αλήθεια» και τότε θα ζούμε όλοι μέσα στη χλιδή! Για την υλοποίηση όμως αυτού του σχεδίου «αποκαλύψεως» και τις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση ζητήθηκε προκαταβολικά ο οβολός των αφελών ο οποίος βεβαίως θα τους επιστρεφόταν σύντομα-πολύ-σύντομα με τεράστιες αποδόσεις κέρδους…

Για να μην μακρηγορώ, την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούν οι απατεώνες και με άλλες αερολογίες και ψεύδη όπως π.χ. το Omega Trust, τα δηνάρια του Ιράκ, οι διεθνείς πλαστές συναλλαγματικές, οι μετοχές που μετά από λίγο μηδενίζονται κ.λ.π.

Πολλά από τα θύματα αυτών των απατεώνων, όταν κατάλαβαν την απάτη στην οποία περιέπεσαν, στράφηκαν εναντίον τους, έτσι οι περισσότεροι από αυτούς εξέτισαν ή εκτίουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης αλλά τα χρήματα των θυμάτων έχουν ήδη κάνει φτερά…

Δεν θα σας δώσω πηγές των όσων αναφέρω γιατί επιτέλους πρέπει οι άνθρωποι να μάθουμε να αναζητούμε από μόνοι μας την αλήθεια, για να μπορούμε να αμυνόμαστε σε τέτοιου είδους απάτες, που βρίθουν στην εποχή της οικονομικής ανέχειας που ζούμε. Προτείνω λοιπόν, σε όσους ενδιαφέρονται να μη πιαστούν σε δίχτυα απατεώνων, να αφιερώσουν μία ημέρα από τη ζωή τους -μόνο μία!- σε μια περιήγηση στο διαδίκτυο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail