ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Το παράσκηνιο, η γκρίνια και τα νέα μέτρα που διχάζουν

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Πλήρη συστράτευση ζητά το Μαξίμου από τα Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η κυβέρνηση θέτει πρό των ευθυνών τους -ανησυχούντες- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα κρατήσουν στην κρίσημη ψηφοφορία, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, έστειλε σαφές μήνυμα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, υπογραμμίζοντας πως οι κομματικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές από το σύνολο των οργάνων του κόμματος. Με βάση πάντα την ίδια πηγή, η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά τη μουρμούρα και την αναστάτωση που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών για το τι πρόκειται να κατατεθεί.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορταζ της εφημερίδας, στο Μαξίμου εξετάζουν λεπτομερώς τη λίστα με τα ονόματατων βουλευτών. Μάλιστα στο μικροσκόπιο των στελεχών που έχουν αναλάβει τον ρόλο του παρατηρητή μπαίνουν οι δηλώσεις των βουλευτών για το πως σκοπεύουν να κινηθούν στην ψηφοφορία.

Πιθανοί ύποπτοι

Οι δηλώσεις του Νίκου Μανιού ήταν αυτές που προκάλεσαν ανησυχία, σύμφωνα πάντα με την Realnews, ωστόσο ο ίδιος – που διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα- φρόντισε σε δεύτερο χρόνο να μαζέψει όσους συμπέραναν πως δεν θα ψηφίσει, βάζοντας αρκετές προυποθέσεις για την επιλογή του.
Οι δυο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς δέχονται εδώ και καιρό πιέσεις από την πολιτική τους κίνηση να ανεξαρτητοποιηθούν, ώστε οι Οικολόγοι να έχουν αυτόνομη παρουσία στο Κοινοβούλιο. Ο Γ. Τσιρώνης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεσμεύεται από τη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο η παραίτηση και η παράδοση της έδρας είναι επιλογή γι” αυτόν, ωστόσο δεν φαίνεται διαθετειμένος να καταψηφίσει τα όσα θα προβλέπει η συμφωνία. Περίπου ίδια είναι και η θέση του Γ. Δημαρά, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν κάνει «δεύτερες» σκέψεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση των 11 βουλευτών που μετέχουν στην τάση των «53». (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Γιω΄ργος Κυρίτσης, Χρήστος Μαντάς, Μάκης Μπαλαούρας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ελένη Σταματάκη, Θεανώ Φωτίου), σύμφωνα πάντα με την Realnews,
Επί της ουσίας, βρίσκονται σε έναν ιδιαίτερο «εγκλωβισμό», καθώς φιλοδοξούν να λειτουργούν ως «αριστερή» συνείδηση του κόμματος, την ίδια ώρα όμως που το σημαίνον στελεχός τους, Ευκ. Τσακαλώτος, είναι ο αρχιτέκτονας του συμβιβασμού, σε μια συμφωνία που μόνο αριστερό πολιτικό περιεχόμενο δεν έχει. Οι ίδιοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επικείμενες υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των δανειστών και διατυπώνουν και «γκρίνια» στον υπουργό Οικονομικών. Την ίδια ώρα όμως , εμφανίζονται έτοιμοι να «βάλουν και πα΄λι πλάτη» υπερψηφίζοντας το πακέτο.

Η περίπτωση Φίλη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι και αυτός ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν. Τον τελευταίο καιρό μάλιστυα καταγράφεται μια σύγκλιση με την ομάδα των «53». Πρώτο απτό δείγμα, η στήριξη του στο Συνέδριο, καθώς εξελέγη δεύτερος με λίγους ψήφους διαφορά από τον Ευ. Τσακαλώτο. Δεύτερο δείγμα, η ερώτηση που υπέβαλε μαζί με τους βουλευτές της τάσης των «53+» για το Ελληνικό.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Realnews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail