Οι χριστιανοί της Βόρειας Συρίας υπερασπίζουν τη γη τους

Μελίνα Κονταξή

Οι χριστιανοί Ασσύριοι και Σύριοι της Βόρειας Συρίας λένε πώς όταν το 2012 εγκαταλείφθηκαν από τον Άσαντ, μαζί με τους Κούρδους και τους Άραβες σχημάτισαν δυνάμεις αυτοπροστασίας απέναντι στην ISIS και τους άλλους Τζιχαντιστές.

Έτσι ξεκίνησε η πιο νικηφόρα δύναμη απέναντι στην ISIS, που βρίσκεται λίγο πριν την απελευθέρωση της Ράκκα. Οι Σύριοι συνδιοικούν την περιοχή τους μαζί με τους γείτονες, η εθνική ταυτότητα αναγνωρίζεται, ενώ οι Έλληνες της Συρίας θεωρούνται ενιαία συμπαγής Αραβική χριστιανική μάζα.

Αυτοί που κάποτε υπεράσπισαν τη Μέση Ανατολή απέναντι στους Άραβες, έγιναν υποτελείς στους Αραβοφασίστες του Μπάαθ με αντάλλαγμα την υπό έλεγχο δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων… την υπό έλεγχο.

Και ο μέσος Έλλην αφυπνισμένος στηρίζει τους καταπιεστές κομματιού του έθνους επειδή δεν κόβουν κεφάλια και δίνουν τα ίδια δικαιώματα στους Έλληνες της Συρίας που έδιναν οι Άραβες στους κατακτημένους χριστιανούς όπως και οι Τούρκοι, μόνο που αντί για λεφτά που πλήρωναν στους προηγούμενους καταπιεστές ως φόρο υποτέλειας, τώρα πληρώνουν με το να τους επιδεικνύουν οι Αραβοφασίστες στους δυτικούς σαν ζώα σε ζωολογικό κήπο, για να προπαγανδίζουν ότι προστατεύουν τους χριστιανούς.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του εμφυλίου στη Συρία, η άκριτη υιοθέτηση προπαγάνδας, δείχνει πως ίσως δεν αξίζουμε να σωθούμε.


Syriac Christians in Syria ask Donald Trump for arms against ISIS from SyriacMilitaryCouncil on Vimeo.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail