Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή και στοχεύει τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Πιονγκγιάνγκ έχει ως στόχο να αναπτύξει μια πυρηνική κεφαλή που θα εγκατασταθεί σε ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) ικανό να χτυπήσει τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018, δήλωσε ο Thae Yong-ho, μέχρι πρότινος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας που αποστάτησε τον περασμένο Ιούλιο και ζει σήμερα στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap:

«Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει στόχο την ανάπτυξη μικροσκοπικών πυρηνικών όπλων που θα μπορούν να τοποθετηθούν στην κεφαλή ενός πυραύλου με βεληνεκές μέχρι τις ΗΠΑ ως το τέλος του 2017 ή τις αρχές του 2018, δεδομένου ότι θα αξιολογηθεί η πολιτική μετάβαση στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ»

Ο Thae Yong-ho υποστήριξε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση της Σεούλ και Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε στο μήνυμά του την Πρωτοχρονιά ότι οι προετοιμασίες για μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός ICBM βρίσκονται στο «τελικό στάδιο».

Τέλος αξιωματούχοι του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας δήλωσαν στο πρακτορείο KCNA πως η δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail