Όποιος προλάβει τα 10.000 ευρώ


Αναδημοσίευση από: capital.gr

Του Γιώργου Κράλογλου

Με ΔΝΤ ή χωρίς ΔΝΤ και τους Γερμανούς να παίζουν τον χορό της δραχμής (με νταούλια που παρέδωσε η παρέα του Μαξίμου) ερώτημα είναι ποιοι (από τους ιθαγενείς χορευτές του Συντάγματος) θα πληρώσουν μέτρα 4,2 δισ. και πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2025 και βλέπουμε... Γιατί δραχμή με Τσίπρα ούτε για αστείο. Αριστεροί, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, δεν ρισκάρουν τις περιουσίες τους.

Ο Σόιμπλε ποντάρει εκ τους ασφαλούς. Δεν είναι μακρυά για το ξεχάσουμε. Με την απειλή για επιστροφή στη δραχμή έβγαλε τον ίδιο τον Βαρουφάκη από το τραπέζι του "συστήματος των παιγνίων Βαρουφάκη”... Και μάλιστα σε τρεις γύρους!!!

Και όχι μόνο τον πέταξε έξω. Αλλά τον υποχρέωσε και στο περιβόητο... ντάρλινγκ έκλεισα τις Τράπεζες και έφερα τα capital controls γιατί την πάτησα με το σύστημα των παιγνίων...

Πως τα πέτυχε όλα αυτά ο Σόιμπλε; Με μια απλή φράση (που την τρέμουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ) "Πάρτε αυτά τα ψιλά... για βοήθεια και γυρίστε στην δραχμή".

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, για τον κορυφαίο Γερμανό κουμανταδόρο των δανειστών, να βγάλει τα συμπεράσματά του τι εννοούν από αυτά που λένε οι Έλληνες σοσιαλιστές και οι αριστεροί πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα μισό αιώνα.

Από τότε, δηλαδή, που, με λάβαρο την προσαρμογή μας στην ΕΟΚ και τη διάσωση της οικονομίας, οι ψευτοσοσιαλιστές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έκαναν κρατικοποιήσεις (Καραμανλής 1974-1980) και "κοινωνικοποιήσεις” (Παπανδρέου 1980-1985) με λεφτά των "κουτόφραγκων” (ΜΟΠ περιφερειακά Ταμεία ΕΟΚ και άλλα) και με δανεικά. Άπειρα δανεικά περνώντας στην ευρωζώνη και στις αγορές τη δημιουργική λογιστική τους...

Πρόκειται για τους ίδιους ψευτοσοσιαλιστές που, με πολιτική ανακύκλωση, αριστερό σανό και τσάμικα στο Σύνταγμα σχημάτισαν το 35% αριστερών, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να κυβερνήσουν με ευρώ.

Άρα πως είναι δυνατόν αριστεροί τύπου ΣΥΡΙΖΑ να ρισκάρουν την εξουσία και τις μεγάλες περιουσίες τους με επιστροφή στη δραχμή..., αναρωτήθηκε (προφανέστατα) ο Σόιμπλε "τσαλακώνοντας” τον Τσακαλώτο την περασμένη εβδομάδα στο Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως; Έχουν υπολογίσει το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και οι θεσμοί το ενδεχόμενο ρήξης; Έχουν σκεφτεί μήπως ο Τσίπρας κάνει παντιέρα τη δραχμή και ξεκινήσει ξανά την επανάσταση;

Η επιθετικότητα Σόιμπλε, Νταισελμπλουμ και η "διαρροή” από το ΔΝΤ της έκθεσης για το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος δείχνουν πως τα υπολόγισαν. Και ότι όλα τα "υλικά” έχουν πέσει στο καζάνι της σούπας.

Αντιλαμβάνονται και εκείνοι (όπως και όσοι παρακολουθούμε το αριστερό μπουλούκι να παίζει θέατρο) ότι ο Τσίπρας που χρεώθηκε (από τον Αλαβάνο και το 3% του ΣΥΡΙΖΑ) να δικαιώσει τον εμφύλιο με μια αριστερή κυβέρνηση (έστω και μετά από 70 χρόνια) είναι ο τελευταίος, του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ρισκάρει επαναφέροντας τη δραχμή τον (απρόσμενο και για τον ίδιο) προσωπικό του θρίαμβο να αφήσει τις καταλήψεις και να εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Συνεπώς δεν υπάρχουν δύο σενάρια. Το grexit ή το τέταρτο μνημόνιο. Και ο Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά ότι οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν είναι Βρετανοί να σέβονται τον λαό και τα δημοψηφίσματα του.

Με άλλα λόγια κατάλαβε ότι στην Ελλάδα αρκεί να δηλώσεις αριστερός ή (το πολύ πολύ) σοσιαλιστής και σε στέλνουν στην κυβέρνηση ή και στην καρέκλα του Προέδρου της δημοκρατίας...

Για αυτό και το σενάριο "τέταρτο μνημόνιο με μέτρα 4,2 δισ.” είναι ήδη δρομολογημένο. Μένει να δούμε ποιος θα το εφαρμόσει, πως θα το εφαρμόσει, Και (ιδίως) ποιοι θα το πληρώσουν. Γιατί από τώρα φαίνεται ποιοι δεν θα το πληρώσουν.

Το 60.000 λουκέτα μικρομεσαίων και το 2016 και η αύξηση της επιχειρηματικής μετανάστευσης μαζί με 1.300.000 άνεργους και 500.000 μετανάστες της 6ετίας δείχνουν πως οι μικρομεσαίοι, οι εξαθλιωμένοι ήδη και οι απόντες από την Ελλάδα δεν μπορούν να πληρώσουν όσο και να θέλουν οι αριστεροί. Δεν θα πληρωθούν επίσης από τα ακίνητα αφού 500.000 είναι σε πλειστηριασμό.

Τι μένει; Καταθέσεις (όσες υπάρχουν αφού μόνο 1 ιθαγενής στους 100 κάνει κατάθεση) και νεόπτωχοι με εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Δηλαδή συνταξιούχοι, μισθωτοί, μπλοκάκια και επαγγελματίες του απλού μεροκάματου που από 3.000 μέχρι 10.000 θεωρούνται οι πλούσιοι της κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα τα πάρει; Όποιος προλάβει. Προσωπικά (μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ) πιστεύω ότι θα προηγηθεί το ΔΝΤ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail