Το θαύμα έρχεται - Ραγδαία κατάρρευση των ισλαμιστών στο Χαλέπι - Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Στρατής Μαζίδης

Ταχύτατη είναι η πρόοδος που σημειώνουν πλέον ο Συριακός Στρατός, η Χεζμπολάχ, η Λίβα αλ Κουντς και οι Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας στο Χαλέπι και ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση της μεγάλης συνοικίας Hanano.

Το απελευθερωτικό κρεσέντο συνεχίστηκε την Κυριακή με τις συνοικίες  Jabal Badrou, al-Ard al-Hamra, al-Saroukh καθώς εξεδιώχθη μεγάλος αριθμός τρομοκρατών ενώ αραβικά ΜΜε αναφέρουν οι ισλαμιστές της Fateh Halab εγκατέλειψαν τη συνοικία Bustan Al-Pasha καθώς επίσης τις Haydariyah και Baeedin μετά τις απανωτές ήττες από το στρατό.

Επιπλέον, ο στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα Εργοστάσια Jandoul, την περιοχή Ayn Al-Tal και μεγάλα τμήματα των Hallak Fuqani και Hallak Tahtanii.

Ακόμη ο στρατός απελευθέρωσε τις περιοχές Jabal Badrou και al-Ard al-Hamra καθώς και το προπύργιο των τρομοκρατών στην περιοχή του Al-Saroukh.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι συμπτωματικά. Η δραστική επαναδραστηριοποίηση της Ρωσικής Αεροπορίας η οποία απέκοψε όλες τις οδούς από και προς το Χαλέπι αλλά και αποδεκατίζει τις θέσεις της Jaysh al-Fateh στην επαρχία του Ιντλέμπ έχουν άμεσο αντίκτυπο στη μάχη.

Όπως βλέπετε στον επικαιροποιημένο χάρτη, ο στρατός απέκοψε μια μεγάλη περιοχή την οποία ήλεγχαν οι τρομοκράτες στο ανατολικό Χαλέπι.



Φυσικά υπάρχει ακόμη δρόμος ωστόσο φαίνεται πως η πορεία δεν αλλάζει. Οι τρομοκράτες είναι αποκομμένοι ενώ ο Συριακός Στρατός θα ενισχύσει τις δυνάμεις του με επιπλέον 1500 άτομα στη μάχη του ανατολικού Χαλεπίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αξίζει πως ανάμεσα στους τζιχαντιστές η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι η καλύτερη καθώς η πορεία των μαχών επιδρά στην ψυχολογία τους με αρκετούς πλέον να επιθυμούν να διαφύγουν. Εντούτοις δεν τους άφησαν οι πλέον σκληροπυρηνικοί. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail