Οι προφήτες του τρόμου και η επερχόμενη διάλυση του 4ου Ράιχ, της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενωσης

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Μοιράζουν φόβο και πουλάνε ελπίδα μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Αυτό είναι το κεντρικό αξίωμα με το οποίο το Γερμανόπληκτο κατοχικό καθεστώς κρατά δέσμιους τους υποτελείς. Ψεύτικο φόβο για το Grexit και τη μετάβαση στη δραχμή και ελπίδα για την ανάπτυξη που έρχεται. Βέβαια, οι προφήτες του τρόμου και έμποροι της ελπίδας, διαψεύδονται συνεχώς, αφού η ανάπτυξη διαρκώς αναβάλλεται σαν τον ουρανό που διαρκώς απομακρύνεται. Αλλά και τι μ΄αυτό; Αγοράζουν χρόνο παραμονής στην εξουσία, αξιοποιώντας την αρχή ότι, «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η μη επιβεβαιούμενη προφητεία αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εμπνευστές της.

Οι προφητείες όπως και οι διαψευδόμενες δημοσκοπήσεις, υπηρετούν το σκοπό που ορίζουν οι αγοραστές τους. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και τα αρχαία μαντεία με προβλέψεις που υπηρετούσαν τις επιθυμίες των ισχυρών πελατών τους. Στην αρχή των Ελληνοπερσικών πολέμων, το περίφημο Μαντείο των Δελφών, υποταγμένο στο Περσικό χρυσάφι, προέβλεπε την καταστροφή των Ελλήνων από την εισβολή των Περσών. Αλλά ο πανούργος Θεμιστοκλής έπιασε από το λαιμό τους «προφήτες» του Μαντείου και τους υποχρέωσε να «βελτιώσουν» τις δυσοίωνες προβλέψεις τους σύμφωνα με τις συμφέρουσες για την Ελλάδα επιθυμίες. Έτσι, το Μαντείο αναφέρθηκε στα περίφημα ξύλινα τείχη. Ο Θεμιστοκλής ερμήνευσε την προφητεία για τα ξύλινα τείχη ότι υπονοεί ξύλινα πλοία και μάχες στη θάλασσα, με τελική κατάληξη την περήφανη νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα στην περίπτωση που διαλυθεί η ευρωζώνη ; Θα καταστραφούμε και θα πέσουμε στον γκρεμό ; Κάθε άλλο. Με το ξήλωμα του 4ου Ράϊχ, της Γερμανικής «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η Ευρώπη θα επανέλθει στα συγκαλά της. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η ταλαίπωρη Ελλάδα ειδικότερα, ύστερα από  την ανάκτηση της οικονομικής τους ανεξαρτησίας, με την κατάλληλη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, θα μπουν σε πορεία ανάπτυξης. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με όλες σχεδόν τις χώρες διεθνώς έξω από την ευρωφυλακή που προπορεύονται και μας έχουν αφήσει πολύ πίσω στην αναπτυξιακή διαδικασία. 

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι, η Ελληνική οικονομία δεν πρέπει  να μεταλλαχθεί και να εκσυγχρονισθεί, με το δημόσιο τομέα να μπει επιτέλους στον 21ο  αιώνα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τις ροζέ ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που προτάσσουν την ήσσονα προσπάθεια, τον πόλεμο στην αριστεία, την υποστολή της ελληνικής ταυτότητας, τη μετατροπή της χώρας σε χώρο και  όχι μόνο. Ούτε με την απόλυτη υποταγή στη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού των αγορών και της κυριαρχίας των ελίτ και του πλούτου, όπου είναι προσκολλημένη η  νέα- Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχουν δοκιμασμένες κλασικές συνταγές και αρχές ορθολογικής διοίκησης, όπως και σύγχρονες οπτικές αποτελεσματικής  Κευνσιανής οικονομικής πολιτικής που μπορεί να εφαρμοστούν με επιτυχία. Και υπάρχουν πολλοί και στην εδώ Μπανανία που τις γνωρίζουν και μπορούν να τις εφαρμόσουν στη χώρα που γέννησε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Το ξήλωμα της επικυριαρχίας των Γερμανών και των συνεργαζόμενων αρπακτικών του δυτικού καζινο-καπιταλισμού άρχισε και θα συνεχιστεί. Εκτός από το αντίπαλο δέος με την ισχυροποίηση της Ρωσίας του Πούτιν, το Brexit είναι η απαρχή του ξηλώματος. Αντιστοιχεί με την αντίστροφη πορεία της ήττας του 3ου Ράϊχ στο Στάλιγκραντ και στη Βόρεια Αφρική στο δεύτερο παγκόσμιο πόλέμο. Για άλλη μια φορά οι Ρώσοι και οι Άγγλοι πρωτοστατούν στην ήττα των Γερμανών. Η Ελλάδα πολέμησε μαζί τους στους δυο πρώτους παγκόσμιους πολέμους απέναντι στους Γερμανούς. Είναι καιρός κι΄εμείς να απαλλαγούμε από τη σύγχρονη και πιο πονηρή από την προηγούμενη σύγχρονη Γερμανική κατοχή όπως και από τους αργυρώνητους εδώ Γερμανοτσολιάδες, που πάντα υπήρχαν και δυστυχώς θα υπάρχουν στη διαδρομή της παγκόσμιας ιστορίας. Τότε, η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος, θα γίνει πολύ καλύτερος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail