Κοινό στρατιωτικό μέτωπο με τη Ρωσία ζητά η Τουρκία

Έκκληση στη Ρωσία για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία απηύθυνε η Τουρκία, μετά τις κρίσιμες συζητήσεις μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Τούρκου ομολόγου του Recep Tayyip Erdogan που στόχο είχαν να τερματίσουν τη διπλωματική κρίση.

Η σχετική δήλωση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu στο πλαίσιο της επίσκεψης της τουρκικής αποστολής στη Ρωσία για συζητήσεις που στοχεύουν στο συντονισμό των δράσεων στη Συρία και άλλα διμερή ζητήματα.

"Θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ζητούσαμε πάντα από τη Ρωσία να επιχειρήσουμε από κοινού κατά του Daesh (Ισλαμικό Κράτος)", είπε ο Cavusoglu σε ζωντανή συνέντευξη στο κανάλι του NTV, προσθέτοντας ότι η πρόταση παραμένει "στο τραπέζι".

Ο Cavusoglu κάλεσε τη Ρωσία να πολεμήσει ενάντια στον "κοινό έχθρο" -τους τζιχαντιστές στη Συρία. "Ας ενωθούμε για να συσπειρώσουμε τις προσπάθειές μας απέναντι στο Daesh", είπε χρησιμοποιώντας το αραβικό όνομα για το Ισλαμικό Κράτος.

"Ας πολεμήσουμε μαζί ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση, ώστε να την αφανίσουμε το συντομότερο δυνατό", είπε ο υπουργός, προειδοποιώντας πως εάν μείνει ανεξέλεγκτη, η οργάνωση θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να εξαπλώνεται σε άλλες χώρες.

Ο Cavusoglu είπε πως χρειάζεται επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των προέδρων και των στρατιωτικών αξιωματούχων των δύο χωρών, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια γραμμή άμεσης πρόσβασης.

Η Τουρκία και η Ρωσία εξακολουθούν να διαφωνούν για το πώς πρέπει να επιλυθεί η συριακή σύγκρουση, με τη Μόσχα να στηρίζει τον Πρόεδρο Bashar al-Assad και την Άγκυρα να βλέπει την απομάκρυνσή του ως το κλειδί για κάθε λύση.

Ο Cavusoglu είπε σήμερα πως το καθεστώς Assad -το οποίο η Τουρκία κατηγορεί για το χαμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων- δεν θα πρέπει να κυβερνά τη χώρα.

"Αλλά δεν μπορούμε να παραμερίσουμε το διάλογό μας με τη Ρωσία μόνο και μόνο επειδή διαφέρουν οι απόψεις μας για τον Assad", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail