Επίδειξη δύναμης στα κινεζικά ύδατα

Σε μια επίδειξη αεροπορικής ισχύος που δεν έχει προηγούμενο προχώρησε η αμερικανική πολεμική αεροπορία, η οποία για πρώτη φορά πέταξε ταυτόχρονα τρία από τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά αεροσκάφη (τύπου B-52, B-1B και B-2) σε ένα σχηματισμό πάνω από περιοχή αμφισβητούμενων υδάτων στη θάλασσα της νότιας Κίνας. Μια περιοχή που η Κίνα έχει διατυπώσει την άποψη ότι «της ανήκει και θα την υπερασπισθεί»...

Τα τρία βομβαρδιστικά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, κατ' εντολή της διοίκησης «Παγκοσμίου Πλήγματος» απογειώθηκαν το ένα πίσω από το άλλο από την αμερικανική αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ.

Το B-52 (που αποκαλούνται Stratofortress), το B-1B (Lancer) και το Β-2 (Spirit) πραγματοποίησαν γυμνάσια πάνω από την αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Ασίας.

Παρ΄όλο που η παρουσία τους στην περιοχή ήταν γνωστή και παρά το γεγονός ότι τα μαχητικά ανήκουν στη διοίκηση Ειρηνικού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (US Pacific Command’s, «USPACOM»), ήταν η πρώτη φορά που και τα τρία μαζί, σε σχηματισμό, πραγματοποίησαν γυμνάσια «εικονικού βομβαρδισμού» στη θάλασσα της νότιας Κίνας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική διοίκηση.

Δείτε το βίντεο:



Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα πληρώματα των βομβαρδιστικών είχαν την ευκαιρία «να εκπαιδευθούν, να προσαρμοσθούν και να ενισχύσουν τις αμερικανικές δυνατότητες στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Άντερσεν».

Το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της στη διοίκησης Ειρηνικού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας
Το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της στη διοίκησης Ειρηνικού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας


Τα βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress, B-1 Lancer και B-2 Spirit προετοιμάζονταν να απογειωθούν από τον αεροδιάδρομο της βάσης Άντερσεν στο Γκουάμ για τα συντονισμένα γυμνάσιά τους στις 17 Αυγούστου.



Η Κίνα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως η αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, με την προσθήκη στρατηγικών βομβαρδιστικών, «εγκυμονεί εθνικό κίνδυνο, επειδή το Γκουάμ βρίσκεται σε απόσταση 1.800 μιλίων από τις κινεζικές ακτές».





Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης /  zougla.gr

Με πληροφορίες από RT.com | USPA.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail