Μεγάλο παιχνίδι Πούτιν με φόντο τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία: Βλέπει Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν στις 3 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της διάσκεψης των G 20 στην Κίνα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο πλαίσιο της διαδικασίας ομαλοποίησης των διμερών σχέσεων, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ. 

Η εν λόγω συνάντηση θα είναι η δεύτερη των δύο ανδρών μετά το ταξίδι Ερντογάν στην Αγ. Πετρούπολη με την οποία επισημοποιήθηκε η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών οι σχέσεις των οποίων έφτασαν στο ναδίρ μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά. 

Ο Πούτιν όμως θα έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες επαφές στην Κίνα. Στις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Πρόκειται για μια συνάντηση με ιδιαίτερο βάρος λόγω του δημοψηφίσματος που προέκρινε το Brexit. 

Επίσης ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρίγκιπα – διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον οποίο θα συζητήσει την συριακή κρίση. 

Από την άλλη όμως ο Πούτιν δεν θα συναντηθεί με Μέρκελ και Ολάντ, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί. Η συνάντηση αυτή θα είχε αντικείμενο την Ουκρανία και η ματαίωσή της μπορεί να σηματοδοτεί εξελίξεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας. 

Ο Πούτιν, σε μια εμφανή προσπάθεια διάσπασης του γαλλογερμανικού άξονα, θα δει μόνο του τον Ολάντ στις 4 Σεπτεμβρίου και μόνη τη Μέρκελ την επομένη. Ο Ουσάκοφ παραδέχτηκε πάντως πως η τριμερής συνάντηση ακυρώθηκε λόγω της αυξανόμενης έντασης στην Κριμαία. 

Ο Πούτιν τέλος θα δει τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι.

 mignatiou.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail