Η ISIL προετοιμάζεται να "σκοράρει" στο Euro 2016 στη Γαλλία

Στρατής Μαζίδης

Ο Patrick Calvar, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γαλλίας DGSI, ενημέρωσε σε μια σπάνια δήλωση ότι η SIS έχει ετοιμάσει ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που πρόκειται να διεξαχθεί σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2016 τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Calvar, ο οποίος μίλησε σε μια συνεδρίαση της επιτροπής άμυνας του Γαλλικού Κοινοβουλίου, το σχέδιο της ISIS περιλαμβάνει την τοποθέτηση ισχυρών εκρηκτικών σε πολυσύχναστες περιοχές και ένα μεγάλο αριθμό θέσεων για να δημιουργήσει «μια ατμόσφαιρα γενικού πανικού».

Οι περίπου 2,5 εκατομμύρια φίλαθλοι που αναμένεται να παρακολουθήσουν τους 51 αγώνες στα 10 στάδια κατά τη διάρκεια του τουρνουά δημιουργούν ισχυρό πονοκέφαλο στις γαλλικές αρχές ασφαλείας οι οποίοι επίσης εκφράζουν ανησυχία και για δημόσιους χώρους όπου θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες με χιλιάδες ανθρώπους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail