Davutoglu: η Τουρκία θα στείλει στρατό στη Συρία αν συνεχίσει η ISIS να την χτυπάει από συριακό έδαφος

H Toυρκία που στοχεύθηκε στα σύνορά της με τη Συρία από ρουκέτες που αποδίδει στο Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμη να στείλει ορδές στη Συρία » αν είναι απαραίτητο « , δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu σε μια συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από το καταριανό κανάλι Al-Jazeera. « Αν αυτό γίνει απαραίτητοτότε θα στείλουμε ορδές στο έδαφος.Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τόσο το εσωτερικό της Τουρκίας όπως και το εξωτερικό « , δήλωσε ο Davutoglu στο Al-Jazeera που δημοσίευεσε τη συνέντευξη στο τουρκικό site του την Τετάρτη.

Η τουρκική πόλη Kilis, στα συριακά σύνορα επλήγη σχεδόν σε καθημερινή βάση από ρουκέτες που προήλθαν σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση από ζώνες που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Αυτές οι εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων από την αρχή της χρονιάς σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές.Μετά την κάθε ρουκέτα το τουρκικό πυροβολικό απαντά βομβαρδίζοντας τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Β της Συρίας σύμφωνα με το τουρκικό ΓΕΣ.Στρατιωτικές ενισχύσεις αναπτύχθηκαν αυτές τις τελευατάιες εβδομάδες στην επαρχία του Kilis.

Η ISIS υπόβλήθηκε σε « βαριές απώλειες εξ αιτίας των επιχειρησέων της κατά του Kilis κι αν συνεχίσει αυτό θα υποβληθεί σε απώλειες ακόμη πιο σημαντικές « , προειδοποίησε ο Recep Tayyip Erdogan. Σύμφωνα με τον Davutoglu, η Τουρκία έχει για την υπεράσπισή της την απαραίτητη νομιμοποίηση για να παρέμβει μόνη στη Συρία αλλά εμείς θα « προτιμάμε πάντα μια διεθνή συναίνεση » γιατί το Ισλαμικό Κράτος » ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον κόσμο « .

Η Τουρκία ανέφερε ήδη το ενδεχόμενο μιας επίγειας παρέμβασης από το παρελθόν, αλλά αποκλείοντας μια μονομερή δράση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail