Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ! Το σύνδρομο… Σακελλαρίδη φοβούνται στο Μαξίμου

«Θα υπάρξει Σακελλαριάδα εκ των υστέρων» είχε πει στις αρχές του μήνα ο Βασίλης Λεβέντης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό και ενόψει της ψηφοφορίας του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε προβλέψει (και σωστά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τους 153 αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών. Όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος οι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν μόλις δουν τι ψήφισαν. Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, τις μαζικές «αποχωρήσεις» βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενώ είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 20015, παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα αρνούμενος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν
Είναι γεγονός ότι η κοινωνία είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Οι Έλληνες έχουν δει να χάνουν τις δουλειές τους, έχουν δει να μειώνονται οι συντάξεις τους, να μειώνονται οι μισθοί τους και την ίδια στιγμή όσοι είναι «τυχεροί» έχουν έστω κι ένα μικρό εισόδημα αυτό να μειώνεται καθημερινά λόγω των άμεσων και έμμεσων φόρων. Θεωρείται δεδομένο λοιπόν ότι στη κοινωνία έχει συσσωρευθεί οργή και θυμός καθώς εκτός των όσων βιώνει έχει χάσει και την ελπίδα, την οποία της «πούλησε» ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων, αυτή η οργή θα πρέπει να διοχετευθεί κάπου, κι αυτό το «κάπου» συνήθως είναι οι δρόμοι, δηλ. οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες. Είναι τυχαίο ότι πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, διότι όπου κι αν τους πετύχουν οι πολίτες του προπηλακίζουν;

Τι θα γίνει λοιπόν όταν οι πολίτες αρχίσουν να βιώνουν και τα τελευταία μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή; Ποιος μπορεί να πει ότι είναι απίθανο να αρχίσουν οι διαδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι; Τι θα κάνουν τότε οι βουλευτές της κυβέρνησης; Τι θα κάνουν όταν δεν θα μπορούν να πάνε ούτε στις περιφέρειες τους για τις καλοκαιρινές διακοπές;


Το… φαινόμενο Κατριβάνου
Η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, αφού πρώτα εξέφρασε μέσα στη Βουλή και την παρακολούθησαν οι Έλληνες, τη διαφωνία της σε συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που πήγε η κυβέρνηση στη Βουλή, έφερε στο προσκήνιο τις διαφωνίες που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο για αυτή που έχει εφαρμοστεί ήδη αλλά και γι” αυτή που θα κληθεί να εφαρμόσει στο μέλλον (βλέπε ιδιωτικοποιήσεις και «κόφτης»). Ήδη, το κλίμα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί βουλευτές δήλωσαν ότι ψήφισαν τα μέτρα με βαριά καρδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό επιτελείο ανησυχεί μήπως εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναπτυχθεί νέο κύμα αντιδράσεων ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμάται και η σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή τα όσα δήλωση η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. «Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση» είχε δηλώσει η ευρωβουλευτής.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν οργισμένη. «Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας» υποστήριζε μεταξύ άλλων. Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέφευγε να σχολιάσει τις κινήσεις όσο ευρωβουλευτών έφυγαν από το κόμμα, το γεγονός ότι στην περίπτωση της κ. Σακοράφα αντέδρασε κατ” αυτόν τον τρόπο, υποδηλώνει ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε ενδεχόμενους διαφωνούντες ότι θα αντιμετωπιστούν με αμείλικτο τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail