Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία - Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι παρατείται

Στρατής Μαζίδης

Το χάσμα ανάμεσα στο ισχυρό πολιτικό δίδυμο της Τουρκίας επιβεβαιώνεται με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να ανακοινώνει νωρίτερα σήμερα πως παραιτείται από το αξίωμά του ενώ είχε προηγηθεί μια κρίσιμη απόφαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP.

«Δεν έχω καμία αίσθηση της αποτυχίας ή λύπης για την απόφαση αυτή", δήλωσε ο Νταβούτογλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για ην αξιολόγηση της πρωθυπουργίας του.

Ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε τη θητεία του ως επιτυχημένη τόσο στν προσέλκυση επενδύσεων όσο και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Επαίνεσε επίσης την προσωρινή κυβέρνησή του αλλά και το AKP κάνοντας λόγο για ατσάλινη θέληση των στελεχών του κόμματος όταν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 δεν κέρδισαν την αυτοδυναμία αλλά το κατόρθωσαν στην επόμενη αναμέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Ερντογάν σχολίασε την απόφαση του AKP λέγοντας ότι ήταν απόφαση του Νταβούτογλου.

Ένας από τους επικρατέστερους αντικαταστάτες του απερχόμενου Αμέτ Νταβούτογλου είναι ο...γαμπρός του Ερντογάν, Berat Albayrak.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail