Η ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι η ΧΙΟΣ για αυτό και οι Τούρκοι θέλουν να την κόψουν;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.

 4 Μαΐου του 2016 έξη ημέρες πριν την διαβόητη τουρκική ΝΟΤΑΜ αποκλεισμού της νήσου ΧΙΟΥ κτυπήσαμε το καμπανάκι αρθρογραφώντας. 

¨ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ:

Γιατί οι θαλασσόλυκοι της μογγολικής στέπας στοχοποίησαν ΧΙΟ;

Ακριβώς γιατί πίσω από την νήσο ΧΙΟ αν εξαιρέσεις τα γειτονικά ΨΑΡΑ το κεντρικό Αιγαίο είναι ελεύθερο και προβάλλει στον 25ον Μεσημβρινό που φαίνεται να είναι και η πρώτη τούρκικη επιλογή πριν δραστηροποιηθούν και (επιβάλλουν τις διεκδικήσεις τους) στο αξιόλογο ενεργειακά για αυτούς Βόρειο Αιγαίο μέχρι ανατολικά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (βλ. κοιτάσματα Μπάμπουρα-Θάσος, Λαδοξέρα –Σαμοθράκη).

Κρίσιμη ημερομηνία φαίνεται να είναι το χρονικό διάστημα μετά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν με έκτακτα γεγονότα να ματαιώσουν το σημειολογικό-γεωπολιτικό αυτό προσκύνημα.¨
Στα επόμενα 24ωρα ξεδιπλώθηκε η τουρκική κουτοπονηριά.

Η Τουρκία αποκλείει με ΝΟΤΑΜ τη Χίο από την υπόλοιπη Ελλάδα –12.05.2016 | 20:00

¨Μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες, οι Τούρκοι τώρα επιδιώκουν και πλήρη αποκλεισμό της Χίου από τουρκικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας άσκησης που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο σχεδιασμός που κάνουν στην άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και διεθνή στρατεύματα είναι το λιγότερο προκλητικός. Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16 που έβγαλαν οι ελληνικές αρχές, αποκαλύπτεται ότι η Άγκυρα σχεδίασε άσκηση αποκλεισμού της Χίου από όλες τις πτήσεις, ακόμα και από πτήσεις εκτάκτου ανάγκης! 

Υπέβαλε μάλιστα αίτημα στην Ελληνική πλευρά στις 10 Μαϊου να λάβει άδεια να δεσμεύσει για την άσκηση "Λευκή Φουρτούνα" στις 16 και 17 Μαϊου, ορισμένες περιοχές, που μπορείτε να δείτε αποτυπωμένες στον … χάρτη του Onalert.

Το τουρκικό θράσος δεν περιγράφεται. Δείτε την επίμαχη ΝΟΤΑΜ και τον ..χάρτη του Onalert όπου έχουν αποτυπωθεί οι περιοχές που ζήτησε η Τουρκία και εγκρίνει η Ελλάδα. Οι άλλες περιοχές που είχε ζητήσει με σχέδιο αποκλεισμού της Χίου δεν έχουν εγκριθεί.  Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την τουρκική αντίδραση. Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
12.05.2016 | http://www.onalert.gr/

Ιστορικά το Μυροβόλο νησί του Αιγαίου δέχτηκε την μήνη των γειτόνων συνεισφέροντας με ποταμούς αίματος το δένδρο της Παλιγγενεσίας του 21.

Φυσικά σήμερα οι φύλακες του ΑΙΓΑΙΟΥ έχουν πλήρη γνώση και λαμβάνουν όλα τα αντίμετρα απέναντι των συμβαινόντων και των σχεδίων που εξυφαίνει η Άγκυρα και ο έχων ανάγκη ιατρικής περίθαλψης Σουλτάνος σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου της Ρωσικής Κυβέρνησης.

Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.

Έτσι το βλοσυρό μάτι των "θαλασσόλυκων της στέπας"

δεν κοιτάζει μόνο Οινούσσες και την νησίδα ΠΑΝΑΓΙΑ αλλά και κάθε Αγιοτόκο Ακρογιάλι της μαρτυρικής νήσου μας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail