«Πόλεμος» κατά ορθόδοξων εκκλησιών σε όλον τον πλανήτη – Εικόνες καταστροφής

Εύλογα ερωτηματικά εγείρει η καταστροφή τεσσάρων ορθόδοξων εκκλησιών, οι οποίες κάηκαν ανήμερα της Ανάστασης του Κυρίου.

Συγκεκριμένα, η Σερβική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν στην Νέα Υόρκη, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά με τα αίτια του περιστατικού παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Επιπλέον στις φλόγες τυλίχτηκε η Μονή Βαλαάμ στην ρωσική περιοχή της Καρελίας. Η φωτιά κατέκαψε έκταση 8.600 τετραγωνικά μέτρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο εσωτερικό της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η εκκλησία χρονολογείται από το 1900, περίοδο άφιξης των Ελλήνων. Οι φλόγες έκαψαν την στέγη και πολλές Άγιες εικόνες.

Τέλος μια σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία στο Σύδνεϋ κάηκε ολοσχερώς.

Η χρονική περίοδος των πυρκαγιών και το ανεξακρίβωτο των αιτιών μας προβληματίζει. Κάποιοι φαίνεται κήρυξαν τον πόλεμο στον Χριστιανισμό και περισσότερο στην Ορθοδοξία.

pygmi.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail