Τούρκοι βουλευτές του Ερντογάν δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν ο Οσκαρ Ουάιλντ

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής του Τουρκικού κοινοβουλίου, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος Mithat Sancar θέλησε να παραθέσει ένα απόφθεγμα του Όσκαρ Ουάιλντ.

Αυτό που ακολούθησε δείχνει το επίπεδο των βουλευτών του κόμματος του Ερντογάν…

Πρώτα τον ρώτησαν τι είναι ‘‘αυτό’’ (τον Όσκαρ Ουάιλντ εννοούσαν) μετά άλλος βουλευτής τον ρώτησε αν μπορούσε να δώσει παραδείγματα από αυτό που ονόμασε δική τους κουλτούρα, ενώ άλλος βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης από την Τραπεζούντα του είπε να πει για τα βραβεία Όσκαρ έχοντας πρόβλημα προφανώς ακόμα και να καταλάβει ότι πρόκειται για άνθρωπο, κάτι που προσπάθησαν να εξηγήσουν δυο βουλευτές του Φιλοκουρδικού κόμματος.

Πάλι καλά!

Που να ήξεραν ποιος ήταν ο Ιρλανδός ποιητής, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, είχε ντυθεί με φουστανέλα και σε ομιλία του σε φοιτητές της σχολής καλών τεχνών, είχε αποκαλέσει τον Έλγιν κλέφτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail