ΤΟ… ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Γιατί παραμένουν στο τραπέζι οι… ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Χωρίς το ΔΝΤ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Το απόγευμα ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Ωστόσο, το γεγονός ότι στο μενού περιλαμβάνονται θέματα παιδείας, ενέργειας αλλά και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί λύση για τα αγκάθια των κόκκινων δανείων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, κινεί περίεργες υποψίες.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν χωρίς την Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), η οποία για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο θα έρθει στην Αθήνα μια μέρα αργότερα…

Το ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων

Στο μεταξύ, παραμένει στο τραπέζι το σενάριο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο Αλέξης Τσίπρας πετάει στο τραπέζι το χαρτί της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν τα μέτρα 3 δισ. ευρώ να περάσουν «πακέτο» με τα 5,4 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (επικεφαλής και των «53») έχει διαμηνύσει ότι ο κύκλος του ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Όσον αφορά στις… εξελίξεις δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο περιμένει να έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια της και συγκεκριμένα θέλει να δει μέχρι που θα φτάσουν οι απαιτήσεις των δανειστών.

Για την ιστορία επισημαίνει ότι ο Παναγιώτης Ρήγας ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να είναι προσεχτικά. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και ερωτηθείς για το νέο κείμενο των «53», με το οποίο τοποθετούνταν για όλα τα ανοικτά πολιτικά ζητήματα και κυρίως τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μνημόνιο, ο κ. Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα δημοκρατικό έχει πλουραλιστικές απόψεις και δεν θα γίνει νεκροταφείο». «Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είμαστε και προσεχτικοί», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «κανείς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι σε κείμενο τους οι «53» δηλώνουν πρόθυμοι να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία αντί να ταπεινωθεί στην κοινωνία: «Αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους «δανειστές», προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία» τονίζουν.

crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail