Τουρκικό σχέδιο υφαρπαγής της Κύπρου – Τούρκοι έποικοι αναλαμβάνουν όλες τις εξουσίες στα Κατεχόμενα

Τουρκίας και ψευδοκράτος υπέγραψαν οικονομικό πρωτόκολλο (2016-2018) και συμφώνησαν στην «πολιτογράφηση» περίπου 35.000 εποίκων, την οποία αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει η ψευδοκυβέρνηση στα Κατεχόμενα.

Η κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δείχνει τις σαφείς προθέσεις της Άγκυρας για σταδιακή ενσωμάτωση στην τουρκική κυριαρχία.

Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά κορυφαίοι διπλωμάτες, οι τουρκικές πρακτικές παγιώνουν την εξάρτηση των Κατεχομένων και προχωρούν στην ενσωμάτωσης τους στην Τουρκία.

Η Άγκυρα δείχνει ότι είτε με λύση είτε χωρίς επιθυμεί το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θέλουν να είναι τουρκική επαρχία και εν συνεχεία ολόκληρη η Κύπρος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυπριακό τύπο, όλες οι εξουσίες θα περάσουν στα χέρια των εποίκων, οι οποίοι θα έχουν λόγο, σε περίπτωση «λύσης» του Κυπριακού, και στα των Ελλήνων.

Αντί να εξασφαλιστεί λοιπόν η ομαλή ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων σε ένα ενιαίο ελληνοπρεπές κράτος, σημαία της ειρήνης, της ελευθερίας και του πολιτισμού, καθώς οι Έλληνες αποτελούν ούτως ή άλλως την πλειοψηφία (βασική αρχή της δημοκρατίας), τίποτα δεν θα εμποδίζει τον τουρκικό παράγοντα να θέτει βέτο μέσω της… «πολιτικής ισότητας» των δύο… κοινοτήτων στα της Κύπρου, τουτέστιν ΑΟΖ, κοιτάσματα κ.ο.κ., σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο τύπου Ανάν στην Κύπρο.

Prisonplanet.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail