Πέθανε ο Γεράσιμος Αρσένης

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης.

Ο Γεράσιμος Αρσένης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε σήμερα και υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1931 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. (MIT), στην Οικονομική Επιστήμη.

Εργάστηκε σαν οικονομολόγος στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη. 

Το 1981 ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της πρώτης κυβέρνησης του Παπανδρέου, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην κατάρτιση του προγράμματος της πρώτης τετραετίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τέλος υπήρξε ΥΠΑΜ κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 ενώ για λίγες ψήφους είχε χάσει λίγες ημέρες νωρίτερα το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail