Ραγδαίες εξελίξεις! Κούρδοι Συρίας: Δε δεχόμαστε τελεσίγραφα, δεν πάμε πουθενά, θα βρουν τους Σύριους μπροστά τους οι Τούρκοι

Στρατής Μαζίδης

Το συριακό κουρδικό κόμμα PYD απέρριψε τις απαιτήσεις της Τουρκίας για άμεση εγκατάλειψη των θέσεών του κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα, οι οποίες βομβαρδίζονται από το τουρκικό πυροβολικό ενώ έστειλε μήνυμα αντίστασης των σύριων αν η Αγκυρα εισβάλει στη χώρα.

Ο Saleh Muslim, συνπρόεδρος του PYD, ξεκαθάρισε στο Reuters πως η Τουρκία δε νομιμοποιείται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα της Συρίας και προσέθεσε ότι η αεροπορική βάση που δέχθηκε τα τουρκικά πυρά είχε απελευθερωθεί από τα χέρια της Al Nusra που συνδέεται με την Al Qaeda.

Ο Muslim αναρωτήθηκε αν οι Τούρκοι επιθυμούν την επιστροφή της Nusra στη βάση ή την κατάληψή της από το «καθεστώς».

Ο κούρδος ηγέτης απέρριψε το τουρκικό τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Νταβούτογλου για απόσυρση των δυνάμεων της YPG από θέσεις στο βόρειο Χαλέπι και προσέθεσε πως αν η Τουρκία αναμειχθεί στα εσωτερικά της Συρίας, τότε θα συναντήσει την αντίσταση ολόκληρου του συριακού λαού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail