«Χρεοκοπία ήδη το Μάρτιο στην Ελλάδα;»

«Χρεοκοπία ήδη το Μάρτιο;» είναι ο τίτλος του γερμανικού Der Spiegel σε άρθρο που αναφέρεται σε επικείμενες δυσκολίες την Ελλάδα ως προς την εξυπηρέτηση των χρεών της στα τέλη Μαρτίου.

Το δημοσίευμα σημειώνει σχετικά με το ΔΝΤ:

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση»

Ο Spiegel σημειώνει τη σθεναρή στάση του Ταμείου στο θέμα των μεταρρυθμίσεων αναφέροντας πως για το σκοπό αυτό μπλοκάρει την αξιολόγηση η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο διάσωσης.

Τέλος το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στο ενδεχόμενο περικοπής των κύριων συντάξεων στα πλαίσια της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail