«Κατέβασαν» τις τζαμαρίες της Χουρίετ με επτά εκρήξεις στην Αγκυρα!

Επτά παράθυρα (πάνελ) στο κτίριο Doğan Media Center στην Άγκυρα, το οποίο φιλοξενεί τα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet και Hürriyet Daily News, εξερράγησαν νωρίτερα σήμερα.

Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το συμβάν προκλήθηκε εκ των έσω ή από εξωτερική επίθεση. Ενώ αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στην εφημερίδα.

Μερικά παράθυρα πάνελ του κτιρίου είχε εκραγεί στο παρελθόν.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη βαλλιστικών.

Ο αρχηγός  της Αστυνομίας της Αγκυρας Hakan Arikan έφτασε στο κτίριο αμέσως μετά το περιστατικό ενώ το εγκληματολογικό, η αντιτρομοκρατική και ειδικοί εμπειρογνώμονες συνέχισαν τις έρευνές τους. 

Ο Arikan δήλωσε πως ήταν δύσκολο να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ενώ διεξάγονται έρευνες:

«Δώστε μας λίγο χρόνο για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι επτά παράθυρα σε διαφορετικούς ορόφους της μπροστινής πλευράς του κτιρίου εξερράγησαν», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της Hürriyet, Sedat Ergin δήλωσε, μετά την άφιξή του στο γραφείο στην Αγκυρα συμπληρώνοντας πως «δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση σχετικά με την αιτία της έκρηξης».

Και συμπληρώνει:

«Το πόρισμα της έρευνας στον τόπο του εγκλήματος θα δείξει αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του κτιρίου. Έχω μιλήσει με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Άγκυρας. Η βαλλιστική εξέταση που διενεργείται και οι καταγραφές των καμερών εξετάζονται. Επομένως περιμένουμε την έκθεση. Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω κάτι πριν από την έκθεση»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail