Μην ξεγελιέστε! Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια στη φράση Τσίπρα ότι δεν κάνει κυβέρνα με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Του Στρατή Μαζίδη

Από χθες το βράδυ και ύστερα από τη συνέντευξη Τσίπρα στον alpha πολλά μέσα και αναλύσεις έχουν επικεντρωθεί στη φράση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και πως συνεργάζεται μόνο με τους ΑΝΕΛ.

Καταρχήν επιτρέψτε μου να έχω δεύτερες σκέψεις ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ (ή ότι απέμεινε από αυτόν) θα είναι πρώτο κόμμα και αυτό θα το αναλύσουμε προσεχώς.

Κατά δεύτερον και μνημόνια δε θα υπέγραφε, και ΟΧΙ ζήτησε και μια χαρά τελικά έφερε μνημόνια και ήδη συγκυβέρνησε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στις δύο βασικότερες ψηφοφορίες με το Μνημόνιο 3 αλλά και με τα δύο τελευταία κόμματα στο θέμα της ιθαγένειας.

Ωστόσο όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις λέξεις και τις διατυπώσεις. Ο τ. πλέον πρωθυπουργός δήλωσε ότι δε θα προεδρεύσει σε συγκυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Άλλο όμως το αν δε θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο επόμενος πρωθυπουργός και εντελώς διαφορετικό το αν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης, όλοι μαζί ή κάποιοι από αυτούς δε θα σχηματίσουν κυβέρνηση με κάποιον άλλο πρωθυπουργό.

Ποιον; Πολύ πιθανόν το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το όνομά του ακουγέται εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο για τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Αλλά το πρόσωπο δεν έχει σημασία. Αν θα λέγεται Τσίπρας ή Αβραμόπουλος ή Κολοκυθόπουλος ή Γερμανόπουλος.

Αυτό που μετράει είναι ότι θα πάνε σε συγκυβέρνηση. Πλέον σε επίπεδο κομμάτων δεν έχουν καμία διαφορά. Απλά αλλάζουν τα χρώματα και η λέξη της μόδας που ακούει στο όνομα "αφήγημα" που σημαίνει παραμύθι.

Μαζί θα εφαρμόσουν το περιουσιολόγιο με το οποίο θα κατακλέψουν την όποια περιουσία όλων μας.

Είναι πλέον συνέταιροι και συνεργάτες. Η λύση είναι μία. Ολική ρήξη και ανατροπή. Το αποδείξαμε στις 5 Ιουλίου ότι μπορούμε.

Μην κάνουμε το λάθος να ρίξουμε το πέναλτι που κερδίσαμε, άουτ. Μια φορά να σκοράρουμε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail