Lufthansa:Ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του...

"Πρόκειται για μία πραγματική τραγωδία" δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Lufthansa και της Germanwings στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.
Τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας εξήγησαν πως μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου η πόρτα του κόκπιτ δεν ανοίγει εξωτερικά. Αν κάποιος μείνει έξω από το κόκπιτ μπορεί να χτυπήσει την πόρτα ή να χτυπήσει κουδούνι. Όποιος όμως βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο μπορεί να «μπλοκάρει» την πόρτα, κάτι που ενδέχεται να συνέβη στην περίπτωση του μοιραίου Airbus.

Ο εκπρόσωπος της Lufthansa ( στην οποία ανήκει η Germanwings) δήλωσε επίσης πως ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του δίχως όμως να διευκρινίσει το λόγο.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να ξεκαθαρίσει αυτό που συνέβη ενώ απέρριψε την υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας..

Σχετικά με τα ψυχολογικά τεστ ενημέρωσε πως οι κυβερνήτες υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ. Η διαδικασία προβλέπει πολλά τέτοια τεστ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ενώ δεν διευρενάται το οικογενειακό περιβάλλον των κυβερνητών.

Για τη συνομιλία ανάμεσα στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη είπε όπως καταγράφηκε, πως ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον συγκυβερνήτη «τώρα έχεις τον έλεγχο».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail