ΒΑΤΕΡΛΩ για τα κόμματα της Δραχμής. Ποια είναι η αιτία

Σε εκλογικό Βατερλώ εξελίχθηκαν οι ευρωεκλογές για τα κόμματα που επαγγέλλονται την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα την ώρα που κάποια εξ αυτών φαίνονταν ιδιαίτερα δημοφιλή.


του Στρατή Μαζίδη

Μια πρώτη καλή ανάλυση έκανε ήδη ο αξιόλογος Πέτρος Χασάπης στο άρθρο του "Όσοι στην ΕΕ προτείνουν «έξοδο από το ευρώ» ανεβαίνουν, ενώ στην Ελλάδα εξαφανίζονται. Γιατί;".

Η πρώτη μου εκτίμηση είναι ότι δεν κατετέθη ένα σαφές πλάνο με λεπτομέρειες ως προς τη μετάβαση στη δραχμή. Τα όσα βήματα αναλύθηκαν, εμπεριείχαν αρκετές γενικότητες.

Το δεύτερο είναι ότι τα κόμματα που μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, δεν κάνουν λόγο ότι η οικονομία και το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αλλάξουν. Αφήνουν να εννοείται ότι κόβοντας χρήμα δε χρειάζεται να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος. Καμιά απολύτως αναφορά στις παθογένειες που μαστίζουν την ελληνική οικονομία πριν να εισέλθουμε στην ευρωζώνη.

Το τρίτο είναι ότι επιστροφή στη δραχμή πράγματι σημαίνει δουλειά και ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας σε κλάδους που έχουν ατροφήσει ή εξαφανιστεί από το μηδέν. Ποιος όμως θέλει να εργαστεί στη χώρα που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών τον έμαθαν στο πως να λουφάρει;

Το τέταρτο είναι πως προφανώς όσοι τα εκπροσωπούν δεν έπεισαν τον κόσμο. Αυτό οφείλει να προβληματίσει πολύ τις ηγεσίες τους καθώς όλοι μαζί αθροιζόμενοι δεν ξεπερνούν το 1,5% όταν δημοσκοπήσεις σχετικά με την ευρωζώνη έδιναν στη δραχμή πολλαπλάσια ποσοστά. Αντίθετα οι ευρωσκεπτιστές και οι θιασώτες της διάλυσης του ευρώ πήγαν εξαιρετικά καλά παντού.

Το ρεύμα που επιλέγει την επιστροφή στη Δραχμή ως μόνη διέξοδο για οικονομική ανάπτυξη αλλά και διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, πρέπει να εκπροσωπηθεί πλέον από κάτι καινούριο με νέα άφθαρτα άτομα που θα καταθέσουν σοβαρές προτάσεις και δε θα χαϊδέψουν αυτιά ώστε να ξεγελαστούν κάποιοι ότι το πάρτι της καλοπέρασης μπορεί να συνεχιστεί.

Όσο κι αν ο δρόμος προς τα θεωρητικά μεγάλα ΜΜΕ ήταν κλειστός με οδοφράγματα για τα κόμματα αυτά, ωστόσο είχαν παρουσία σε καλούς σταθμούς και φυσικά αναπαράγονται στο διαδίκτυο και επομένως δεν μπορεί να προβάλλεται ως δικαιολογία.

Ας μην ξεχνάμε ότι με 10 ποσταρίσματα στο facebook ο Πάνος Καμμένος έκανε κόμμα και μπήκε στη Βουλή.

Άρα κάποιοι δεν μπόρεσαν να πείσουν. Αυτό πρέπει να τους προβληματίσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail