ΠΡΟΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ξεκίνησε η Ρωσία με ασκήσεις ελιγμών στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ρωσία ξεκίνησε τάχιστα εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα μετά την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

"Η εντολή για χρήση βίας εναντίον αμάχων έχει ήδη δοθεί, και αν αυτή η στρατιωτική μηχανή δεν σταματήσει, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης στη Μόσχα.
«Πολεμικά παιχνίδια από το ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής επίσης, δεν βοηθούν στην εξομάλυνση της κατάστασης. Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε αυτή την κατάσταση.» συμπλήρωσε ο Σόιγκου.
επίσης αποσαφήνισε πως οι ασκήσεις αφορούς αντάπτυξη και ελιγμούς με δυνάμεις στις νότιες και δυτικές στρατιωτικές περιοχές αλλά και ξεχωριστές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Σόιγκου ενημέρωσε ακόμη ότι οι 11.000 ουκρανοί στρατιώτες, 160 άρματα μάχης, 230 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και τουλάχιστον 150 κομμάτια πυροβολικού εμπλέκονται στην «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση του Κιέβου.
Δήλωσε ακόμη πως εθνικιστικές ομάδες και ο Δεξιός Τομέας αγωνίζονται ενάντια στο ειρηνικό πληθυσμό και πληροφόρησε πως ουκρανικές μονάδες σαμποτάζ είχαν αναπτυχθεί κοντά στα ρωσικά σύνορα.


Κλείνοντας αξίζει να θυμηθούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ πως η οποιαδήποτε ενέργεια θίξει τα καλώς εννοούμενα ρωσικά συμφέροντα, θα τύχει απάντησης και μέσα σε αυτά συμπεριέλαβε εχθρικές ενέργειες εναντίον ρώσων. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail