Η βαρβαρότητα του παιδαγωγικού ινστιτούτου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην ευνουχισμένη, διαμελισμένη αντίσταση της Ελληνικής κοινωνίας και του παχυδερμικού εφησυχασμού της, βρίσκουν κατά καιρούς γόνιμο έδαφος γνωστοί κύκλοι για να προωθήσουν την ανθελληνική προπαγάνδα τους.
Και αυτοί οι κύκλοι δε μας έρχονται από το εξωτερικό, αλλά είναι «Έλληνες» που ζουν και αναπνέουν μεταξύ μας και δραστηριοποιούνται υπέρ των ξένων συμφερόντων! Είναι «Έλληνες» γραμματιζούμενοι που καταλαμβάνουν καίριες Δημόσιες θέσεις και σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση των Ελληνόπουλων σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Εκπαίδευσης!
Άλλωστε, ποιος θα ξεχάσει την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαριέττα Γιαννάκου, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, όταν ανάθεσε στη συγγραφική ομάδα της Μαρίας Ρεπούση τη συγγραφή του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, όπου μεταξύ των άλλων ιστορικών στρεβλώσεων και τερατουργημάτων, βάφτισε τη σφαγή του Ελληνικού πληθυσμού στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό των Ελλήνων στην προκυμαία; Μια αναφορά για τις θηριωδίες των γειτόνων μας, που ακόμη και σήμερα δημιουργεί στους Έλληνες και ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν προσφυγική καταγωγή, υπέρμετρη ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Για την ιστορία, να σας θυμίσω πως ο Ζουράρις είχε χαρακτηρίσει το βιβλίο ως κουρελούργημα και ο Κούνδουρος είχε αποκαλέσει την Ρεπούση, «μουλάρι ξεκαπίστρωτο». Επίσης, να σας θυμίσω πως ενώ η Γιαννάκου δεν εξελέγη Βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές του 2009, εν τούτοις ο Κώστας Καραμανλής τίμησε το «θεάρεστο» έργο της κατά παράβαση της λαϊκής εντολής και στις ευρωπαϊκές εκλογές που ακολούθησαν την τοποθέτησε πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με αποτέλεσμα να εκλεγεί. Επίσης, να σας θυμίσω πως η Ρεπούση βρήκε πολιτική στέγη στη ΔΗΜΑΡ των Μνημονίων και εξελέγη Βουλευτής της.
Κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί πως μέσα στα βοθρολύματα των ΜΜΕ, υπάρχουν και κάποια έντυπα που προσπαθούν να μας ενημερώνουν και ταυτόχρονα μάχονται υπέρ των βωμών και των εστιών του απανταχού Ελληνισμού! Ένα τέτοιο περιοδικό είναι το «Βορειοηπειρωτικό Βήμα» που εκδίδεται κάθε τρίμηνο. Στο τελευταίο λοιπόν τεύχος, αναφέρει όσα δεν θα διαβάσετε και δεν θα ακούσετε πουθενά για τον ανθελληνικό ρόλο – για άλλη μια φορά – του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αυτής της σφηκοφωλιάς ανθελλήνων:
«Τρία χρόνια πριν ξεκίνησε μια προσπάθεια για να συμπεριληφθεί και η Βόρειος Ήπειρος στην Ενότητα «Ελληνισμός εκτός των συνόρων» της Γεωγραφίας της Ε΄ Δημοτικού («Βορειοηπειρωτικό Βήμα» Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010). Το θέμα είχε προκαλέσει επερωτήσεις στη Βουλή και απασχόλησε τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφού η αποσιώπηση της ίδιας της ύπαρξής του πλήγωσε βαθύτατα το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ξεχωριστή ήταν η πρωτοβουλία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών που με επιστολή στις 14 Ιανουαρίου 2011 ζήτησε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να εξηγήσει τους λόγους της αντιπαιδαγωγικής αυτής παράλειψης. Πράγματι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο απάντησε με μια επιστολή στις 25/1/2011 η οποία βρίθει ανακριβειών, φθηνών δικαιολογιών και προχειρότητας. Φυσικά καταλήγει στο ότι «σε προσεχή βελτιωτική τροποποίηση του βιβλίου Γεωγραφίας Ε΄ Δημοτικού, θα συμπεριληφθεί σχετική αναφορά στην Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου». Τρία χρόνια μετά δεν έχει προστεθεί ούτε μια λέξη, ενώ έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για εκτύπωση άλλων, πολλών εξ αυτών ουσιαστικά άχρηστων, σχολικών εγχειριδίων. Δυστυχώς όμως, το ανεξήγητο μίσος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου απέναντι στους Βορειοηπειρώτες λαμβάνει νέες διαστάσεις. Μετά τον εμπαιγμό με το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε΄ Δημοτικού, φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου, το βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας, το μοναδικό που αναφερόταν σε αυτόν, αντικαταστάθηκε με ένα βιβλίο που αποσιωπά πλήρως το μεγαλειώδη Αυτονομιακό Αγώνα των Βορειοηπειρωτών! Πώς να καταλάβει μετά ο μαθητής στο κεφάλαιο για το 1940 ότι η Κορυτσά, η Πρεμετή, το Πόγραδετς, οι Άγιοι Σαράντα, η Κλεισούρα είναι «εδάφη κατοικημένα από αλύτρωτο ελληνικό πληθυσμό»; Οπότε οι Βορειοηπειρώτες και όλος ο υπόλοιπος Ελληνισμός θα πρέπει για άλλη μια φορά να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε τα σχολικά βιβλία να είναι επιστημονικά, έγκυρα και να σέβονται την ιστορική αλήθεια. Για το αν υπάρχει Ελληνισμός άξιος αναφοράς στη Βόρεια Ήπειρο παραπέμπουμε στον κ. Υπουργό Παιδείας και στην επίσκεψη που έκανε τον περασμένο Μάρτιο στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» Κορυτσάς. Ίσως, για κάποιους εχέφρονες στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να μην χωράνε δυο λόγια για τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο δίπλα στις εκατοντάδες σελίδες με τον Αρμπέν, τον Ερμάλ, τον Κλαούντιο και τους άλλους Αλβανούς μετανάστες-πρωταγωνιστές των σχολικών μας βιβλίων».
Και μιας και παραπάνω αναφέρθηκα πως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο είναι σφηκοφωλιά ανθελλήνων, ίδια σφηκοφωλιά δεν είναι μερικά από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια; Μια τέτοια γιάφκα επί σειρά ετών δεν είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο; Εκεί όπου κατά καιρούς «ευδοκιμούν» κάποιοι καθηγητές οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και την Ελληνική Βορειοηπειρωτική μειονότητα, αλλά κόπτονται για τα δικαιώματα των Τσάμηδων, δηλαδή του ανύπαρκτου «μειονοτικού ζητήματος» που εγείρουν οι Αλβανοί, κινούμενοι γύρω από τη γραμμή του Τζωρτζ Σόρος και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της νεοταξικής στρατηγικής; Γι΄ αυτό το λόγο κατά καιρούς στο αμφιθέατρο της σχολής «Σάκης Καράγιωργας» διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις υπέρ του Τσάμικου ανύπαρκτου ζητήματος;
Αυτές οι μειοδοτικές πολιτικές σκοπό έχουν να αποθαρρύνουν τον απανταχού Ελληνισμό, με σκοπό να πάψει να αγωνίζεται, όταν πολύ καλά γνωρίζει πως καθημερινά προδίδεται από αυτούς που δυστυχώς εκφράζουν τη Μητέρα Ελλάδα και κυρίως όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολιτεύσεως!
Για το λόγο αυτό θα σας παραθέσω άλλο ένα σχόλιο-αναφορά από το τελευταίο τεύχος του «Βορειοηπειρωτικού Βήματος», με τίτλο «Επί τέλους, ξυπνήστε!»: «Τα μηνύματα που φθάνουν από τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο, μετά τα αποκαρδιωτικά - για τον ελληνισμό – αποτελέσματα των γενικών εκλογών στην Αλβανία, σε ένα συγκλίνουν: Στο ότι οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, έκαναν μεγάλο λάθος να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα αλβανικά κόμματα. Γιατί εξέλεξαν μόνο ένα Βουλευτή, ενώ αντίθετα, οι Τσάμηδες εξέλεξαν πέντε (5) Βουλευτές. Βέβαια, στο λάθος αυτό συνέβαλε κατά πολύ η θλιβερή διάσπαση της Βορειοηπειρωτικής ηγεσίας. Εμείς βλέποντας τους μεν Βορειοηπειρώτες, όσους μένουν μέσα και όσους διαμένουν στην Ελλάδα, από το ένα μέρος, και τη σκλήρυνση της στάσεως των Αλβανών , από το άλλο, όπως έδειξαν τα δραματικά γεγονότα της Πρεμετής, απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση προς τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς και τους λέμε: επί τέλους ξυπνήστε. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Και επιβάλουν να έχουμε εγρήγορση. Προέχει η σωτηρία της Βορείου Ηπείρου»!
Ωστόσο, θα συμπλήρωνα πως από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται πως όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και κυρίως οι κυβερνήσεις των Μνημονίων συνηγορούν με την ανοχή τους και την οσφυοκαμπτική πολιτική τους στο να μεταβληθούν οι «Αλύτρωτες πατρίδες» σε «Χαμένες πατρίδες»! Και οι κίνδυνοι πλέον, που δημιουργούνται από αυτή την προδοτική πολιτική θα είναι η εφαρμογή του επόμενου σχεδίου των παγκοσμιοποιητών και που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ανύπαρκτων μειονοτήτων στο εσωτερικό της χώρας μας, προκειμένου να μετατρέψουν την Ελλάδα μας σε Κόσσοβο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail