ΣΥΡΙΑ: Δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού

Συριακό πρακτορείο SANA
Της Αγγελικής Παρασίδου*

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού με δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες νεκρούς σε ενέδρα στα βουνά Qalamoun βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού την Παρασκευή σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η επίθεση συνέβη μεταξύ της χριστιανικής πόλης Μααλούλα και ττης Yabroud, όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους ισλαμιστές.

Η συριακή κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από δεκάδες νεκρούς ισλαμιστές στην ορεινή περιοχή με πολυβόλα και χειροβομβίδες δίπλα τους.

«Ήμασταν περίπου 400 άτομα, μαζί με Σαουδάραβες, Τσετσένους και άλλες εθνικοτήτες" δηλώνει στην κρατική τηλεόραση ένας βαριά τραυματισμένος αντάρτης.

Ο μαχητής είπε ότι ανήκε στη Λίβα αλ-Ισλάμ, μια τζιχαντική ομάδα σαλαφιστών που είναι μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες μονάδες ανταρτών.

Ο ανταποκριτής της τηλεόρασης ανέφερε ότι ο στρατός παρακολουθούσε τους μαχητές κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους έστησε ενέδρα στο δρόμο τους προς την πόλη της Jayrud, 20 χλμ. (15 μίλια) νοτιοανατολικά της Yabroud.

Ωστόσο η σχετική αναφορά δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί.

* απόδοση για τη freepen από το Reuters
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail